Be Fabulous?

Lieve lezers,

Vandaag geef ik jullie weer een keer een soort van personal update. Ik heb lang weinig tot niet (meer niet) geblogd. Ik heb een hersenschudding gehad. Ik kon altijd al lastig achter de laptop zitten (max. een half uur a 40 minuten) maar door de hersenschudding was dit echt onmogelijk. Daar ik al dagen doe over een artikel kon ik nu nog niet eens 2 minuten naar mijn scherm kijken. Jammer maar helaas waren dit even de omstandigheden.

Deze maand was het een jaar geleden

dat ik ziek werd. De psycholoog adviseerde me vorig jaar om van me af te schrijven. Ik besloot dit te doen via deze blog (de eerste blogverjaardag is in juni). Op deze manier kon ik het op een voor mij leuke manier doen. Ik wist niet dat het zo goed gelezen zou worden. Erg leuk en super bedankt allemaal! Ik moet nog steeds een groot deel van www.lifemustbefabulous.nl overzetten naar deze .com maar dat komt nog wel. Het gaat wat beter nu en de hersenschudding is redelijk weg volgens mij.

Bovenstaande kaart met “Be Fabulous” zat bij een tas die ik bestelde bij Biba (leuke webshop, neem een keer een kijkje zou ik zeggen). En deze zin zette me weer even aan het denken. Mijn blog heet immers Life Must Be Fabulous. Wanneer is je leven fabulous? Toen ik startte met mijn blog had ik nog zoveel andere verwachtingen van alles. Ik ging er vanuit dat ik met een paar weken wel weer beter zou zijn. Dat mijn situatie minder ernstig was als dat nu eigenlijk blijkt. Dat ik vlug mijn oude leven weer zou oppakken en dat was een fijn leven. Wel iets te druk met werk maar ik hou van mijn werk dus ik zou het wel anders aanpakken. En dat leer ik nu ook in het revalidatiecentrum. Ik leer mezelf zo goed kennen en dat is best wat waard. Ik weet wat ik in de toekomst anders zal gaan doen.

Ik ging regelmatig uit eten, heb een heel fijn appartement (die ik nu liever kwijt dan rijk ben, weet jij een leuke gelijkvloerse betaalbare woning in Amsterdam, Haarlem, in de buurt van de zee of in Noord-Holland, ik hou me aanbevolen!), ik ging lekker op stap met mijn vriendinnen, naar het strand, naar de sauna & welness, leuke dingen doen met mijn vriend zoals uit eten gaan, bioscoopje, dagje weg etc, ik sliep veel en goed (niet onbelangrijk), ik was dol op winkelen en ik kan zo genieten van een kop koffie buiten de deur. Dat was voor mij een fabulous leven. Ik had weinig tijd om met mijn creatieve hobby’s bezig te zijn maar ik kon meestal wel doen wat ik wilde doen.

Wat ik weet is dat ik dat oude leven niet meer terug wil. Niet meer leven in een rollercoaster. Ik heb geleerd om kleinere dingen meer te waarderen. Ik haal mijn geluksmomentjes uit momenten dat ik weer iets heb overwonnen. Een middagje sauna, een uurtje op het strand zijn, knuffelen en spelen met mijn hondje, even gezellig bellen met mijn moeder of zusje. Ik kan zelfs heel blij worden als ik een bos bloemen op tafel heb staan of wanneer ik even wat creatiefs heb gedaan bijvoorbeeld een armbandje gemaakt heb of een fles beschilderd.

Even geleden, ik meen een week of 2, ben ik voor het eerst alleen (met kruk) naar het strand gelopen. En Yes, I did it! Ze waren volop bezig om de strandtenten in elkaar te zetten  en ik heb er even naar gekeken. Op een bult in het zand gezeten en genoten van het uitzicht, de zeewind en alle dynamische dingen die het strand biedt. Afgelopen maandag was mijn zusje mee naar het revalidatiecentrum en we hadden gehoord dat er één strandtent al stond dus toen zijn we daar na mijn therapie heerlijk even gaan lunchen. Dat soort momenten daar kan ik nu zo van genieten. En waar ik ook zo van kan genieten is rust. Even niets doen. Even een serie kijken op Netflix. Tijd voor mezelf nemen. Even in bad gaan. Genieten van een glaasje wijn.

DSC_0532

DSC_0541

DSC_0521

Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn. Ik heb nog een lange weg te gaan. Ik kan nog niet een dag wakker zijn zonder een middagdutje. Ik kan nog geen zware boodschappen doen. Ik kan nog niet 600 meter lopen. Ik kan nog niet loslopen buiten zonder te vallen. Ik kan nog niet….

Ik kan nog heel veel niet.

Maar ik hoop het in de toekomst weer te kunnen, nee ik kan het weer in de toekomst. Ik realiseer mij hoe belangrijk het is om goed voor mijzelf te zorgen. Te luisteren naar mijn gevoel.  Te luisteren naar mijn lijf. Te luisteren naar mijzelf. Te doen wat ik zelf wil. Soms een grens opzoeken en kijken of ik iets meer kan. Soms de prijs (de prijs = pijn of spasmes) daarvoor betalen.

Ik geniet zoveel mogelijk van de lichtpuntjes. En op die momenten voel ik mij weer een beetje Fabulous. Ik kan zo blij worden als ik weer een mooi make-upje heb opgedaan. Ik kan zo blij worden als ik mijn hondje vrolijk in het gras zie rennen. Ik kan zo genieten van een bed dat ik zelf heb verschoond, waar ik dan wel een uur over heb gedaan, maar ik heb het toch zelf gedaan. Ik kan blij zijn als het me weer is gelukt om de hele benedenverdieping te stofzuigen. Ongeveer 80 m2. Ik doe er met de pauzes erbij opgeteld ongeveer twee uur over, maar hey… ik heb het toch gedaan. Daarna kan ik dan genieten van een welverdiende vers gemaakte cappuccino. Ik kon er nooit van genieten om het huishouden te doen. Maar als je het niet meer kan doen dan wordt het een uitdaging want je wilt wel in een schoon opgeruimd huis wonen, althans ik… Dus nu is het doen van het huishouden een uitdaging en als de dingen weer zijn gelukt dan wordt ik daar blij van. Alleen ramen lappen en de vuilniszak lukken me niet. Oke en ik moet de keuken nodig een keer helemaal uit gaan soppen maar dat moet ik maar in delen gaan doen ofzo.

Jullie begrijpen mijn punt wel denk ik.

Waar halen jullie je geluksmomentjes uit?

With Love,

Olivia

Life Must Be Fabulous

Related posts

0 Thoughts to “Be Fabulous?”

 1. Aah wat een bijzondere post. Je bent een kanjer en ik weet zeker dat het goed komt. Xxx

  1. Je bent lief Faar! Tot snel! XoXo

 2. Je bent fabulous!❤ Echt een kanjer!

 3. blogenbeauty

  Heftig hoor, maar je bent op het goeie pad. Ik lees je blog graag en krijg waardering voor je!

  Ik haal mijn geluksmomentjes vooral uit mijn dochtertje. Haar lach, haar intens blauwe ogen!

  1. Dank je wel schat!

   Awh kan me voorstellen dat je veel geluksmomentjes uit je dochter jrijgt! Heerlijk. Koester ze! Niemand pakt dat meer van jou af! XoXo Olivia

Leave a Comment