Boek review – XELLY – Make-up

Lieve beauty’s,

Onlangs (juni 2015) verscheen het boek XELLY Cabau van Kasbergen met als ondertitel: Make-up. Nou ben ik dol op beauty boeken dus dit was voor mij een klein cadeautje aan mezelf. Ik heb nogal wat stress weer en financieel loopt het ook niet zo lekker maar ik vond dat ik dit boek wel even voor mezelf mocht bestellen. Dit artikel is een soort review over het boek. Wat vind ik ervan en wat kun je er in terugvinden! Er is natuurlijk sprake van copyright dus ik publiceer geen zaken in dit artikel die worden besproken in het boek.Het boek is uitgegeven door Kosmosuitgevers en o.a. te koop bij Bol.com voor EUR 17,99. Het ISBN nummer is 978 90 215 5966 7.

Het boek heeft een hard cover. Dit vind ik persoonlijk erg fijn want hierdoor blijven boeken langer mooi. De boeken met een soft cover gaan toch sneller bol staan en je ziet veroudering sneller. Het boek springt vrolijk in het oog door de leuke vormgeving van de voor- en achterkant. Op de voorkant staat Xelly zelf met een poederkwast voor haar oog en de titels staan erop. Ik vind het een fijn en handig basisboek en een aanvulling op mijn beauty boeken collectie. Ik was even bang dat het eenzelfde soort boek zou zijn als dat ik al zou hebben. En ook had ik wel even zoiets van ja… het is toch het zusje van. But hey. Daar kan zij niets aan doen. Ik zag haar wel eens op televisie bij Life & Cooking. Xelly gaf dan tips bij het Kruidvat over kijkersvragen. Ik ga even verder over het boek.

Ik citeer de tekst op de achterkant van het boek:

MAKE-UP is niet bedoeld om je achter te verbergen, maar juist om jezelf te laten zien! Weet wat bij jou past en hoe je dat gebruikt; dat is het geheim. Zoals Coco Chanel al zei: ‘Draag de verkeerde jurk, en de mensen zien de jurk. Maar draag de goede jurk en mensen zien jou.’ Dit boek is voor iedereen, om het mooiste uit jezelf te halen.

  • De handigste tips & tricks van make-up artist Xelly Cabau van Kasbergen.
  • Je hoeft geen celebrity te zijn om er glamorous uit te zien!
  • Voor alle vrouwen, van jong tot oud, voor gezichten in alle maten en kleuren.
  • Do’s – and – don’ts voor jou huidtype.
  • Van de natural look tot smokey eyes – hierin staat alles wat je nodig hebt van coffee tot cocktail.

XELLY CABAU VAN KASBERGEN volgde de opleiding visagie & hairstyling bij Dik Peeters in Amsterdam. Tijdens haar opleiding begon ze al met het opmaken van haar zus Yolanthe, en algauw werd Xelly gevraagd door andere celebrities. Ze ging aan de slag bij de Bijenkorf voor de luxe merken als Estée Lauder en Bobbi Brown, en werd uiteindelijk make-up artist voor Chanel.

Xelly vliegt nu regelmatig over de wereld voor verschillende modeshows, tv-programma’s, campagnes en magazines. Inmiddels heeft ze een geheel eigen stijl en geeft haar unieke tips & tricks op televisie. Haar vaste klantenkring bestaat uit onder anderen Yolanthe Sneijder-Cabau, Nicolette van Dam, Sylvie Meis, Kim Feenstra en Do.

De Vormgeving

De vormgeving van het boek is vrolijk maar wel strak. Het is niet overbodig vol met verschillende lettertypes of kleuren, de verhoudingen zijn goed en prettig leesbaar. Als je het boek openslaat en en als je het boek sluit kom je een grote fotoserie tegen met foto’s uit het leven van Xelly.

2015-06-25 16.07.10

De hoofdstukindeling is als volgt:

  • Introductie.
  • Verzorging.
  • Lifestyle.
  • Make-up.
  • Celebrities.

Zoals je ziet geen scala aan verschillende hoofdstukken maar gewoon vijf simpele categorieën (achterin staat een register).

2015-06-25 16.07.35

De hoofdstukken beginnen steeds met een mooie groenblauwige kleur, een foto, een quote en de titel van het hoofdstuk. De sub-hoofdstukken zelf zijn ook mooi duidelijk ingedeeld. In een ander lettertype zie je direct waar het nieuwe stuk tekst over gaat. Ook staan er handige tips in welke in het roze/wit staan aangegeven en de tekst die daarbij hoort staat in een gestippeld vierkantje.

2015-06-25 16.08.38 2015-06-25 16.08.57 2015-06-25 16.08.16

De inhoud en de schrijfstijl

De schrijfstijl is erg prettig. Het leest lekker vlot weg. Je slaat wel makkelijk iets over als je oog op de pagina ergens anders op valt. Maar de teksten zijn volledig en duidelijk. Vooral de tips zijn leuk en handig. En nee, er staan niet vijf of zes tips in, het boek staat echt boordevol tips.

In het hoofdstuk Verzorging wordt behandeld: huid, huidtype, reinigen. dag-, nacht- en oogcrème, maskertjes, rimpeltjes, scrubben, poriën, nagels, handen en tanden.

In het hoofdstuk Lifestyle komt onder andere aan bod: voeding, lichaamsbeweging, homemade recepten voor je huid, zon bescherming en stress.

Het hoofdstuk Make-up is het grootste hoofdstuk, hierin komen de volgende onderdelen voor: basis, foundation, summerglow, concealer, poeder, bronzer, blush, highlighter, wenkbrauwen (oh wat is dat een fijn hoofdstuk! Met shapes alles!), ogen, smokey eyes, verschillende manieren om eyeliner aan te brengen, wimpers, nep wimpers en lippen. Dit alles met before en after foto’s waarin met foto’s duidelijk wordt hoe je een bepaald product aanbrengt. En wat ik helemaal leuk vind is dat er bij de before en after foto’s ook de ‘classic mistakes‘ staan. Datgene wat vaak of regelmatig door velen net verkeerd wordt gedaan.

Per slot is er nog een hoofdstuk met Celebrities: in dit hoofdstuk vertelt Xelly hoe ze een aantal van haar vaste klanten opmaakt. Er staat een foto en daarnaast staat er een beschrijving met hoe de make-up is aangebracht. Er staan een aantal verschillende mooie looks.

Per slot geeft Xelly nog een lijstje met make-up musthaves die niet kunnen ontbreken in je beauty stash en OMG op drie verschillende tinten foundation na heb ik serieus alles in mijn stash hihi oeps! Zoveel… Bloos. En er staan ook nog drie pagina’s met kwasten en tools met een korte omschrijving waar ze voor nodig zijn.

Wat ik wel vind is dat het echt een basisboek is. Voor mij een musthave in de zin van dat ik gewoon van dit soort basisboeken houd en iedere ‘beauty schrijfster’ de basis weer anders uitlegt waardoor het toch steeds uniek en in een eigen stijltje is. Ik heb alleen weinig dingen gelezen die voor mij echt nieuw zijn. Ik heb veel moeite met mijn wenkbrauwen. Simpelweg omdat ik daar nooit mee bezig was en nu wel. Ik moet dat stukje dus nog een beetje leren en daarom ben ik persoonlijk erg blij met het uitgebreide wenkbrauw stuk. Maar naast dat onderdeel lees ik weinig nieuws. De classis mistakes zijn leuk omdat ze vooral herkenbaar zijn van de periode dat ik zelf nog met make-up aan het experimenteren was. Maar die mistakes die maak ik zelf niet meer. Voor iemand die graag meer wil weten van make-up, jonge meiden, iemand die de basis graag goed onder de knie wil krijgen, daarvoor is dit boek uitermate geschikt! Vooral leuk door de bijbehorende app met tutorials en het register is prettig waardoor je gemakkelijk kunt vinden wat je wilt weten. Als je al een volleerde make-up expert bent dan is dit boek waarschijnlijk geen toevoeging. Voor mijzelf gesproken is het wel een musthave omdat ik het gewoonweg erg leuk vind om te hebben. Ik hou er gewoon van en vind het alleen al leuk om er naar te kijken. Ook hoop ik mijn zusjes tips te kunnen geven en is het (net als mijn andere beauty boeken) een toevoeging aan de make-up cursus die ik doe.

De App

En ja, nog een leuke unieke toevoeging is de app. Deze is te downloaden in de App store van Apple en in de Google Play store van Android. In deze app staan allerlei tutorials die horen bij het boek. Er wordt met YouTube filmpjes een en ander uitgelegd en het is een leuke aanvulling op het boek. Mocht je twijfelen het boek te kopen dan kun je ook eerst de app downloaden en daar meer lezen en kijken of het je aanspreekt.

Onderstaand een teaser met screenshots van de app:

2015-06-25 14.19.26 2015-06-25 14.19.45

2015-06-25 14.19.53 2015-06-25 14.19.57

2015-06-25 14.20.03 2015-06-25 14.20.08

2015-06-25 14.20.15 2015-06-25 14.20.22

Ik vind het boek een absolute musthave! Uniek, leuk geschreven, prettige vormgeving en erg leuk dat er een app bij is ontwikkeld waardoor het een nog meer op zichzelf staand boek is.

Veel leesplezier!

Zouden jullie dit boek aanschaffen?

With Love,

Olivia

Life Must Be Fabulous

wpid-img_20150406_214359.jpg

Related posts

9 Thoughts to “Boek review – XELLY – Make-up”

  1. Ziet er goed uit. Zag het boek in een vlog langskomen, waarbij degene een workshop kreeg. Wil ‘m zeker hebben.

  2. Fijne review zeg! Lijkt mij een erg leuk boek. Alleen het lijkt mij wel waar, dat het inderdaad een basisboek is. Ik denk niet dat ik er veel nieuws in zal tegen komen.

  3. wifiinthenature

    Wat een leuk boek. Ziet er echt leuk uit!

  4. Wat een leuk boek! Zag hem laatst al staan en mijn vriend heeft het boek me beloofd. Ik kan haast niet wachten tot ik hem heb! XXX angela

  5. Jaa dat vind ik leuk!! Dat is een goed idee inderdaad,erg leuk dat er een app bij zit xx angela

  6. […] een boek review vandaag. Een boek dat ik tegelijk kocht met het boek Xelly. Ditmaal gaat het om het boek “Masterclass Ondernemen” van Annic van Wonderen. Het […]

Leave a Comment