Brow definer – Anastasia Beverly Hills

Brow definer - Life must be Fabulous

Vandaag heb ik weer een review voor jullie van de Brow definer! Onlangs heb ik mijn wenkbrauwen bij de Douglas laten harsen met de Anastasia Bevery Hills brow treatment (EUR 25,-). Ik doe weinig aan mijn wenkbrauwen. Gemiddeld twee keer per jaar laat ik ze middels deze behandeling harsen bij de Douglas en verder epileer ik eigenlijk niet. Nou heb ik redelijk veel geluk met mijn blonde wenkies en de natuurlijke shape die ik heb. Maar, twee keer per jaar verwen ik ze even. De Brow definer nam ik daarna mee naar huis!

De brow definer

Onlangs (januari 2016) is de Brow definer van Anastasia Beverly Hills uitgekomen. De Brow definer kost EUR 29,95 en is te koop bij Douglas en bij de webshop van Anastasia Beverly Hills Nederland. De Brow definer is een soort schuin stiftje waarmee je op drie manieren strakke lijnen kunt trekken en waarmee je gemakkelijk haartjes kunt tekenen en je wenkbrauwen kunt invullen, althans – dat is wat wordt beloofd! Na mijn ervaringen met de fijne Brow Wiz en het perfecte wenkbrauwpotlood die beide al op zijn kocht ik met mijn cadeaubon na de behandeling de Brow definer in de kleur taupe. Ik gebruik nu ook de Dip brow nog, helaas is die bijna op. Maar met de Brow definer kan ik weer even vooruit! Houdbaarheid is 24 maanden na openen.

brow definer

brow definer

Hoe ziet de Brow definer eruit?

De Brow definer is iets dikker dan de Brow wiz. Er zit ook een ander borsteltje op. Het borsteltje is wat groter en grover als de borstel die op de Brow wiz zit. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de borstel van de Brow Wiz. Ik vind die prettiger en daarmee kan ik preciezer mijn wenkbrauwen in shape borstelen. Het borsteltje dat er op zit is op zich ook prima maar als ik het vergelijk dan pak ik de Brow wiz voor het borsteltje en de Brow definer voor het stiftje.

Zoals ik net vertelde zit er geen punt op de Brow definer maar is het een schuin stiftje wel met een precisie puntje (zie foto’s voor wat ik bedoel). Op onderstaande foto’s kun je dit goed zien. Hiermee kun je precies haartjes tekenen, zo dun of dik als dat je zelf wilt. Je kunt erg goed opbouwen zodat je niet te snel teveel gebruikt. Ik zet mijn wenkbrauwen graag iets aan maar ik wil niet dat het er onnatuurlijk uit ziet. Met de Brow definer kun je ook gemakkelijker je hele wenkbrauw inkleuren. Het mooie is, is dat de breedte van de Brow definer ongeveer even breed is als het middenstuk (het grootste stuk) van mijn wenkbrauw.

Het stiftje kun je draaien, je hoeft dus geen puntenslijper in huis te hebben. De kant van het stiftje loopt smal af naar de vorm van het product.

Brow definer

Brow definer

 

 

 

 

 

 

Brow definer

Brow definer

Brow definer

 

 

 

 

 

 

De kleuren

Ik ben blond, in de eerste lijnen die werden uitgebracht was de kleur ash blonde de kleur die het beste bij mij paste. Echter is die naam inmiddels taupe geworden.

brow definerbrow definerbrow definer

Op de website van Anastasia Beverly Hills (klik hier voor de bron – NL website van Anastasia Beverly Hills – van deze afbeelding.) staan alle kleuren waarin de de Brow definer beschikbaar is. Deze kleuren zijn:

 • blonde
 • chocolate
 • soft brown
 • auburn
 • caramel
 • ebony
 • dark brown
 • taupe
 • medium brown
 • granite

Hoogstwaarschijnlijk staat de perfecte kleur voor jou wenkbrauwen hier wel tussen. Laat je vooral adviseren bij je aankoop over welke kleur het beste bij jou past!

brow definer

Swatches

Op onderstaande foto heb ik de Brow definer geswatcht. de linker streep is wat dikker en de rechter streep is smal. Links is dus de volle breedte en rechts is een lijn getrokken zoals je een haartje kunt tekenen. Ik heb het iets dikker aangezet voor de foto. Je kunt ook nog met de punt een hele dunne lijn trekken. De kleur taupe en mijn huidskleur zijn te licht om dat mooi te kunnen laten zien. Verderop in dit artikel een link naar een YouTube video van Anastasia zelf waarbij ze dit mooi laat zien! Een enkele swatch zie je wel in de wenkbrauw maar die zie je niet zo goed op de hand. Deze swatch is met de kleur taupe.

Brow definer

Brow definer

Op het gezicht

Op onderstaande foto heb ik links mijn wenkbrauw ingetekend met de Brow definer. met rechts heb ik niets gedaan. Ik heb verder ook geen make-up op, op deze eerste foto.

Brow definer

Onderstaand heb ik mijn gezicht opgemaakt en beide wenkbrauwen ingetekend met de Brow definer.

Brow definer

Brow definer

Nog een aantal gezichtsfoto’s waarbij ik de brow definer heb gebruikt.

Brow definer Brow definer Brow definer

Brow definer Brow definer

Ingrediënten

Behenic Acid – mica – rhus succedanea fruit wax/cera – lanolin – triethylhexanoin – sucrose tetrastearate – hydrogenated castor oil – sorbitan sequlisosterate, hydrogen dimethicone – caprylyl – glycol – hexylene glycol – phenoxethanol – tocopherol.

Kan sporen bevatten van: (+/-) iron oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499 – titanium dioxide (CI 77891) – Ferric Ferrocyanide (CI 77510).

Deze ingrediënten gelden voor Taupe en nog een aantal kleuren. Andere kleuren kunnen andere ingrediënten hebben. Deze ingrediënten staan op de verpakking van de Brow definer.

Ik ben er niet helemaal zeker van maar ik zie geen ingrediënten staan die in mijn lijstje “vermijden  i.v.m. parabenen en sulfaten” staan.

Mijn mening

 • Ik ben tevreden over de pigmentatie. Je kunt het mooi opbouwen zo sterk als dat je dat zelf mooi vindt.
 • Ik ben sneller klaar door de handige shape van dit product. TOP!
 • Het borsteltje vind ik iets minder geslaagd. Hij doet zijn werk maar het borsteltje van de Brow wiz vind ik prettiger omdat ik daar preciezer mee kan werken.
 • Het product is erg lang houdbaar, 24 maanden. Dat komt mooi uit dan kan ik blijven afwisselen met mijn andere potlood en met de Dip brow omdat de houdbaarheid van de Dip brow zeer beperkt is en het potlood dat ik heb simpelweg goedkoper is. Ik kan dan in eerste instantie deze Brow definer gebruiken voor gelegenheden waarbij ik graag wil dat mijn wenkbrauwen er superstrak uitzien en niet voor alleen een wandelingetje naar de supermarkt.
 • Het product is dierproefvrij, hierdoor koop ik een product eerder. Ik wil zo min mogelijk op dieren geteste producten in mijn stash. Het liefste helemaal niet.
 • Product is hypoallergeen en dermatologisch getest. Mooi!
 • Ik vind het vervelend dat de ingrediënten niet worden genoemd op de website van Anastasia Beverly Hills en ook niet op de website van Douglas. Ik maak me hier zelf nooit zo druk over maar er zijn mensen die dit wel belangrijk vinden omdat ze bijvoorbeeld producten met siliconen vermijden.
 • Ik ben blij met de Brow definer. En ik denk dat ik deze eerder opnieuw zal aanschaffen als bijvoorbeeld de dip brow. Wel ben ik nog erg benieuwd naar hoe lang ik met dit product kan doen en of de shape van het stiftje hetzelfde blijft tot hij op is of dat hij gaat vervormen net zoals lippenstift. Dat is iets wat ik nog zal gaan merken bij het vaker gebruiken. Nu na de eerste paar keer gebruik ben ik een tevreden klant!

Brow definer

YouTube by Anastasia

Anastasia heeft een mooi introductiefilmpje gemaakt die ik jullie niet wil onthouden. Ben je nieuwsgierig? Kijk dan absoluut even naar onderstaande video.

Klik hier als je de video niet kunt afspelen.

Wat Anastasia zelf vertelt over het gebruik van de Brow definer en schuin gedrukt wat mijn mening is:

 • Voor een dunne lijn: gebruik het scherpste en puntigste deel om dunne streepjes te trekken, zo krijg je het effect van wenkbrauwhaartjes. – Mee eens! Dit werkt top. Ik heb een open plekje in mijn wenkbrauw en die kan ik perfect vullen met deze techniek. Dit kon ik ook perfect met de Brow wiz.
 • Gebruik de achterkant van het potlood om medium (iets dikkere) haar streepjes te trekken. – Klopt, voor mij persoonlijk minder mooi omdat ik geen hele volle wenkbrauwen heb dus voor mij zijn de dunne lijntjes voldoende.
 • Gebruik de zijkant, de brede, van het potlood om dikke strepen te kunnen trekken. – Dat is ook waar, je kunt hier tevens mooi de hele wenkbrauw invullen, ik ben nu veel sneller klaar met het doen van mijn wenkbrauwen.
 • Gebruik de borstel aan de andere kant voor de finishing touch. – yes, standaard gebruik ik dat. Ik moet even wennen aan de iets grotere borstel. Ik ben zoals ik eerder vertelde erg gewend aan het borsteltje van de Brow wiz waar ik net iets preciezer mee kan werken.

Heb jij een favoriet wenkbrauw product? Wat is jou eerste indruk?

XoXo Olivia

handtekening

 

 

Related posts

3 Thoughts to “Brow definer – Anastasia Beverly Hills”

 1. Ik heb de Dipbrow al een tijdje maar wil de Brow definer ook eens proberen! Lijkt me zo fijn!

  1. Jaa ik gebruik de dipbrow ook nog steeds maar hij is bijna op en merk dat hij wat aan het uitdrogen is! Dus ik wissel hem mooi af met deze Brown definer of ik combineer ze… lijntje tekenen met de Brow definer en inkleuren met de dipbrow tot die op is hihi! Dank voor je reactie! XoXo

 2. […] Mijn wenkbrauwen heb ik bijgetekend met de Brow definer van Anastasia Bevery Hills in de kleur Taupe (zie hier een review). […]

Leave a Comment