DIY – waterijsjes maken

Lieve Beauty’s,

Wat is het heerlijk weer! Oke misschien wat warm. En wegens mijn gezondheid val ik in de risicogroep. En mijn griep is nog steeds niet volledig over. Ik heb nog steeds minstens 1 koortsaanval per dag… maar met dit weer moet je je een beetje voorbereiden… gisteren al wat boodschappen gedaan. IJsblokjes maken, water in flessen in de koelkast etc…

Maar ook…. lekker snel zelf waterijsjes maken…. lees snel verder!

Een jaar of twee geleden kocht ik bij Tupperware ijspinguins (€21,10). En ze zijn zo handig… je maakt iets wat je er in doet (lees zo meer), steekt de oranje dop erin en vervolgens hup de vriezer in.. na een uurtje of vijf of bij producten met bijv. yoghurt wat langer kun je genieten van je ijsjes!

Ik hou van de RAAK limonades… granaatappel en reine claude zijn mijn favorieten. Ik wilde reine claude ijsjes maken… dus een kan vullen met limonade:

image

Vervolgens de limonade in de groene vormpjes gieten tot het max streepje. De oranje doppen met het steeltje naar beneden erin doen… en wat ik handig vind i.v.m. omvallen even de ijsvormpjes aan elkaar klikken. En dan kunnen ze hup de vriezer in! Ik heb ze een nachtje gegeven en ze zijn perfect gelukt!

image

De gebruiksaanwijzing… een kind kan de was doen…

image

Even wat lauw water over het groene vormpje laten lopen, plm 10 tot20 seconden en je kunt hem eraf halen. Klik onder de oranje sluitingsdop en genieten maar!!!!

image

Dit was een heel simpel recept. Je kunt natuurlijk ook yoghurt met fruit gebruiken, andere smaakjes limonade, yoghurt met chocoladehagelslag en fa zo maar verder… viariatie ten top is mogelijk!

Vergeet ik nog bijna te vertellen dat er handige gaatjes in het oranje sluitingsdop zitten waardoor alles wat je lekt weer in het groene vormpje terecht komt. Dat kun je daarna lekker koud opdrinken!

Ik heb begrepen dat je ook bij Ikea en Hema ijsvormpjes kunt kopen. En die zijn waarschijnlijkwel iets goedkoper. Maar Tupperware heeft levenslange garantie en het plastic is BPA vrij!

Maak jij wel eens zelf ijs?

XoXo Olivia
Life Must Be Fabulous

image

Related posts

5 Thoughts to “DIY – waterijsjes maken”

  1. Wat een leuke, lekkere, verkoelende DIY 😀

  2. Leuke DIY! Ook niet al te moeilijk 🙂

  3. Perfecte timing, het is nu zo warm. Ik heb een keer ijs gemaakt, maar die was ontzettend vies, whaha.

Leave a Comment