Gastblogger Roan met een leuke zomerse Nailart

Lieve beauty’s,

Vandaag geef ik het woord aan gastblogger Roan van xxroanx. Ik ben dol op nailarts, vooral omdat ik ze niet zelf kan maken. Ik vind het altijd erg knap hoe anderen dat doen. Omdat ik zeker vind dat nagels bij beauty horen vind ik het leuk om af en toe een gastblogger te vragen. Zo heeft Fashionblogue_ eerder ook een gastartikel over nagels geschreven voor mijn blog. Superlief! Ik vroeg aan Roan of ze het leuk vond om een DIY te maken van een leuke zomerse nailart en dat heeft ze erg leuk gedaan. Ze legt het zo duidelijk uit dat het mij misschien wel zal gaan lukken. Ik ga het in ieder geval proberen! Het artikel is uitgebreid maar hierdoor zie je dan ook precies hoe de nailart gedaan wordt. Ik wens jullie veel leesplezier.

Hoi! Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Roan, 16 jaar oud en ben heel graag bezig met nagellak en nail-art. Ik kreeg een berichtje op instagram of ik ook een gastartikel wilde maken op de blog van Olivia. Ik vond dit echt een heel leuk idee, en ben het weekend daarna direct aan de slag te gaan om een nail-art te maken. Het zomerseizoen komt er nu natuurlijk aan en daarom wilde ik gaan voor een leuke combinatie tussen pastel en neon.

Zelf ben ik gek op ombre en tribal nail-arts, dus dat heb ik ook gedaan. Je kan deze nail-art dragen zoals ik hem heb gemaakt, of je draagt alleen de ombre of tribal. Laten we maar snel beginnen!

De producten die ik heb gebruikt:

 • Nyc 253 Mint Macaroon.
 • Nyc 251 Bubblegum Pink.
 • Nyc Raindrop.
 • Nyc Peach Popsicles.
 • Catrice 39 Black to the Routes.
 • Trind Basecoat.
 • Trind Topcoat.
 • Essence Satin matt topcoat.
 • Essence gel basecoat.
 • Rimmel Go-wild-er-ness.
 • Rimmel Daisy Days.
 • Opi Angel with a leadfoot.

Foto 1

Verder heb ik nog wat andere dingen gebruikt.

 • Nagelvijl
 • Nailart kwastje
 • Make-up sponsje
 • Dottingtool
 • Nagellak remover
 • Watjes
 • Wattenstaafjes

Laten we dan nu maar gaan beginnen met de nailart.

Als eerst heb ik mijn nagels even in vorm gevijld en gelakt met een trind basecoat. De kwaliteit van deze basecoat is iets beter dan die van budgetmerken, en daarom vind ik het een goede basis. Nadat ik deze basecoat heb aangebracht, gebruik ik nog de basecoat van Essence uit de gel collectie. Deze is iets dikker dan een normale basecoat en is daarom ideaal om alle krasjes op te vullen op het nagelbed en daarom gebruik ik die er nog over heen. Zo krijg je een gladde ondergrond voor je verdere nail-art.

foto 2 foto 3

Als je dit even hebt laten drogen kun je verder met een witte nagellak. En dit is echt een tip voor beginners. Vaak word een ombre heel licht, en doorschijnend. Wanneer je een witte nagellak gebruikt poppen de kleuren echt op de nagel. Je kunt elke dekkende witte nagellak hiervoor gebruiken. Ik heb gekozen voor Opi- Angel with a leadfoot. Op de eerste foto heb ik één laagje op en op de tweede foto nog een tweede laagje er over heen. Dit laat ik dan even goed drogen.

foto 4 Foto 5.1

Als je dit echt even goed hebt laten drogen, kun je beginnen met het sponsje en de kleuren. Ik heb 6 kleuren gebruikt om deze ombre te maken, maar als je het nog erg moeilijk vind kun je ook een ombre met 3 kleurtjes. Dit is net even wat makkelijker. Je moet zorgen dat je de lijnen op het sponsje niet te dik maakt omdat anders niet alle kleuren op de nagel passen. Dit is afhankelijk van hoe groot je nagelbed is. Als je minder lakken gebruikt, is het minder prutsen om de lijntjes dun te maken. Je kan ook gewoon een schuursponsje gebruiken, maar zelf vind ik het resultaat mooier met een make-up sponsje. Ik heb mijn sponsjes bij de Primark gekocht en ze waren maar €1,50 voor 20 stuks.

foto 6 foto 7

Als je dit hebt gemaakt kun je beginnen met op je nagels stempelen. Eerst denk je gaat dit ooit wat worden, zo licht. Maar geloof me. Als je steeds weer wat nieuwe lak op het sponsje doet en weer er over heen stempelt. Krijg je steeds een mooiere ombre en gaan de kleuren een beetje vermengen. Onderstaande foto’s krijg je als je een keer met het sponsje over de nagel gaat.

foto 8 foto 9

Als je alle nagels één keer hebt gehad, doe je weer nieuwe nagellak op het sponsje en dan stempel je weer over de nagels heen (foto 1 onderstaand). Wanneer je dat hebt gedaan, doe je nog een keer nagellak er op en dan stempel je er nog een keer over heen (foto 2 onderstaand). Hierna kun je dit nog een keer doen, maar ik vond de overloop zo wel mooi (ik heb dus in totaal drie keer gestempeld).

foto 10 foto 11

Als je dit af hebt, kun je natuurlijk de nagellak op de huid verwijderen met een wattenstaafje, en een topcoat aanbrengen. Of je gaat nog even door en maakt de tribal er over heen. Je kan je nagels ook lakken in een gewoon kleurtje en dan de tribal er op doen.

foto 12

Dan gaan we nu verder met de tribal. Wat je nodig hebt is een kwastje en een zwarte nagellak of je gebruikt een striper. Ik gebruik meestal gewoon een kwastje en een striper omdat ik die net wat preciezer vind werken. Je hebt op e-bay al voor €2 een setje met 15 verschillende kwastjes. Het enige wat je hoeft te doen is een streepje zetten op de nagel.

foto 13 foto 14

Je gaat nu nog drie streepjes op de nagel zetten.

foto 15 fot 16 foto 17 

Nu je alle streepjes hebt, kun je verder gaan met het patroon. Als eerst maak je verticale streepjes op het eerste rijtje. Je kunt allerlei vormen hier kiezen en je kunt ook een andere volgorde doen. Je moet doen wat jij leuk vindt om te doen. Ik vind deze volgorde altijd wel leuk en gebruik deze dan ook vaak. Voor het tweede rijtje gebruik ik een gele dottingtool met een heel klein puntje. Ook deze kocht ik op e-bay in een setje van 5 voor nog geen €2. Je kunt als je geen dottingtool hebt ook een satéprikker gebruiken.

foto 18 foto 19 vergeten foto met stipjes

Als je de stipjes hebt gezet kun je weer verder met het kwastje. Nu zet je op het derde rijtje streepjes. Zelf vind ik dit nog best moeilijk om het recht te krijgen. Op het vierde rijtje maak je nu driehoekjes naast elkaar. En op het laatste rijtje zet je dan weer streepjes.

foto 20 foto 21 fot 22

Je kan het patroon natuurlijk op 1 vinger doen of op allemaal. Ik heb gekozen om het op alle andere vingers ook te doen. Als je al je nagels gedaan hebt, krijg je dit. Dan laat je dit even drogen en kun je er een topcoat over heen doen voor het langer mooi houden van de nailart. Wat ook een leuk effect geeft is een matte topcoat.

foto 22 foto 23

Dit was mijn gastartikel alweer. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en mocht je dit namaken tag mij dan zeker even in een foto op instagram want dat vind ik erg leuk om te zien.

XoXo Roan, gastblogger

Zie hieronder de drie favoriete instagram foto’s van Roan:

Onlangs bijgewerkt2

Alle credits voor deze leuke nailart voor Roan. Klik hier om naar haar instagram te gaan of volg haar: xxroanx.

With Love,

Olivia

Life Must Be Fabulous

wpid-img_20150406_214359.jpg

Related posts

8 Thoughts to “Gastblogger Roan met een leuke zomerse Nailart”

 1. Hele leuke, creatieve gast blog 🙂

 2. margiedepargie

  Ik vind dit zoooo leuk!! Ik ben er ook zo slecht in, maar deze tutorial ga ik weer even uitproberen 🙂 mooi gedaan Roan!

 3. Wat een werk, maar mega gaaf! Vind deze heel mooi!

 4. Superleuke gastblog! I like the nail art design ^^ Hihi, ga ik zeker proberen als ik weer eens tijd heb 🙂

 5. Super leuk! 🙂 ik volg roan al een tijdje op insta! Ik ben dol op haar nailarts.

 6. Wauw. Wat een super mooie nailart! Ik wou dat ik dit kon..

Leave a Comment