Hackers

Hackers

Hackers, ik vind het triest. Bedankt hacker dat je mijn website hebt verpest. Ik ben boos en verdrietig. Doe nu mijn uiterste best om mijn gegevens weer terug te krijgen en mijn concepten, mijn nieuwe lay-out die bijna af was etc. weer terug te krijgen.

Updaten

Ik weet even niet goed wat te doen. Het enige is dat ik andere bloggers en mensen met een WordPress website wil adviseren om de laatste update van WordPress te doen. Dit had ik nog niet gedaan en op internet vond ik – onder het bericht dat de hacker voor mij achterliet – dat er mogelijk een beveiligingslek zit in de oude versie.

Ik update best regelmatig maar deze had ik nog niet gedaan omdat ik bezig was met een andere lay-out. Het is nu midden in de nacht en ben toch al twee uur bezig om in ieder geval weer in de lucht te zijn met mijn oude blogartikelen van mijn back-up. Gelukkig moest ik veel wachten waardoor ik niet constant naar mijn beeldscherm hoef te kijken. Enfin. Als ik zo geslapen heb ga ik contact opnemen met mijn host en ik hoop dat zij mij kunnen helpen. Ik ben best wat artikelen kwijt en ook is er gerommeld in mijn concepten. Ik ben boos. Boos omdat ik bezig was met een nieuwe richting. Een nieuwe start. En ik hoop echt echt echt dat mijn host me kan helpen en de back-ups kan terugvinden en dat ze hopelijk niet besmet zijn met iets…

Beveiligen

Wees gewaarschuwd. Ik heb serieus flink wat beveiligingsmaatregelen genomen en ik weet mijn  wachtwoord niet eens uit mijn hoofd. Die gaat via een sms etc. En dan nog de beveiliging van mijn host. Akismet heeft me niks gemeld. Ik kwam er achter omdat ik tabbladen aan het sluiten was op mijn telefoon en dacht laat ik even kijken of alles nog netjes staat in de mobiele versie. Ik schrok me rot.

Spontaan tekst ideeën

Mijn nieuwe idee is om jullie in ieder geval een informatief artikel te geven over hoe je jou website goed kunt beveiligen. Aangezien ik me hier in ga verdiepen (wat ik eerder ook al had gedaan en toch echt dacht dat ik dit goed gedaan had). Hoe ik dit heb opgelost straks (of niet als het niet lukt). Behoefte daaraan?

Vergeet niet te updaten

Nu ga ik slapen. Niet echt gerust.

Houden jullie de boel goed in de gaten als je ook een website hebt?

handtekening

 

Foto voorpagina van www.pixabay.com, copyrightvrije afbeeldingen.

Related posts

4 Thoughts to “Hackers”

 1. Wb Olivia. Wat sneu wat ik hier te lezen krijg. Wat heeft iemand er nu aan om zoiets te gaan hacken.

  Aum Shanthi

  1. Hi Shivatje, ja bizar hé…. Wat heeft men eraan… ik baal verschrikkelijk. XoXo

   1. shivatje

    Begrijp ik. En hier mag je van balen.

 2. […] helaas, zoals ik jullie afgelopen week heb laten weten ben ik dus gehackt. Gelukkig heb ik van sommige artikelen nog wel ruwe versies die nog miet gefinetuned waren of […]

Leave a Comment