In oud-zuid

Lieve beauty’s,

Vandaag even een verhaaltje, iets wat ik vroeger dagelijks zag en waar ik nu zo enorm hard om moet lachen… Ik heb zometeen een makeup feestje bij Farah (van http://www.beautybyfaar.nl) en ik kom net van mijn advocaat. Ik zou of naar huis gaan (waar de lift weer eens stuk is), daar een half uur zijn en weer de tram in moeten OF ik ga even genieten van dit weer en in mijn oude buurtje (Amsterdam oud-zuid Valeriusstraat/Cornelis Schuytstraat) op een terras zitten. Ik koos voor optie 2…

Heerlijk zit ik op de Cornelis Schuyt bij Brasserie van Dam (ja die van de ouders van Nicolette van Dam…) op het terras. Een glas Pinot Grigio, glaasje water en oh ja, ik moest nog eten… dus ik koos voor de slibtongen (heerlijk, lang niet gegeten).
image

Vier jaar geleden woonde ik hier om de hoek, oud zuid, valeriusbuurt. Tussen de kakkers, bn-ers en de dikke bmw x5 van Edwin Smulders met zijn tele-lens, had ik op 4 hoog achter een kleine studio. Helaas had mijn huisbaas geen vergunning voor verhuur waardoor ik dat paleisje van wel minstens 23 m2 incl. keuken en badkamer (maar wel met een dakterras!) moest verruilen voor een enorm nieuwbouwappartement van 120 m2 in jawel… Osdorp. Lekker buiten de ring. Rust. Groen. Ach ja…. zo gaat het leven… 

Nu ik hier zit… twee tafeltjes verder heb ik sjans van een makelaar, kakkerig type, haar glad naar achteren en zijn kleine bierbuik begint al te groeien… tussen de sjansmakelaar en mij zit zo een heerlijk stelletje.. moeder en dochter. Typisch oud-zuid.. of Gooische meisjes? Het meisje denkt erg bekend te zijn hier maar toch zie ik haar teleurgestelde blik als de ober haar wel herkent maar eerlijk zegt dat hij haar haar naam is vergeten. De serveerster daarentegen zei dat als ze bij haar reservering haar naam had gezegd ze natuurlijk meteen wist dat ze kwam.. de chihuahua zit op een stoel en blaft naar alles en iedereen wat voorbijkomt. Met hun voorgerechten en dure wijnkeuze zijn ze al duurder uit als dat ik ben (gniffel)… het meisje is erg trots op haar baan van 16 uur per week als kopieermeisje bij de ABN AMRO op de zuidas… haar functie vertelt ze niet aan de serveerster (wel klaagde ze eerst bij haar moeder over hoe saai haar werk toch was) maar ze tracht toch de ogen van die arme keihard werkende meid in de bediening uit te steken door op te scheppen dat ze op de Zuidas werkt en vanmiddag heerlijk met al die advocaten, bankiers en effectmakelaars buiten heeft geluncht.
Rechts van mij zit Patries, ja Patricia Paai of Paay… ik weet niet hoe je het schrijft. Iedereen spreekt haar aan en ze gedraagt zich als de koningin.. waarschijnlijk had ze geen zin in De Joffer hier tegenover waar de paparazzi zichtbaar verdekt is opgesteld.

Ik zit hier alleen… even tijd verdrijf.. beetje observeren wat er hier allemaal gebeurt, in mijn oude buurtje in oud-zuid.

Nothing changed…. eerlijk, ik mis deze buurt wel af en toe.

Ik kan hier zo van genieten. Alleen al de mensen die hier rondlopen en de dure auto’s die langsrijden.. en de wanhopige Edwin Smulders die een roddel zoekt met zijn tele-lens. Ik ben het gesprek met mijn advocaat over allerlei ellende in 1 klap vergeten…

Ik ga even naar het toilet, afrekenen en dan stap ik lekker in de tram… richting Farah. Voor een gezellige avond. Terug neem ik de WMO taxi want ik zal vast moe zijn…

XoXo Olivia

Related posts

0 Thoughts to “In oud-zuid”

 1. Ghihihi wat leuk geschreven. En een heerlijke beurt. Kan me voorstellen dat je dat zo nu en dan mist! Zo te horen (en te zien op Instagram) heb je een leuke dag gehad! Kusjes Mandy Xxx

  1. Hihi ja!! Heb op het advocatengesprek na een leuke dag gehad inderdaad! Bij Farah was het ook erg gezellig weer! XoXo Olivia

  2. Ben wel net pas wakker trouwens… merk dan toch weer dat ik een beetje teveel heb gedaan. Al was alles rustig en zittend.. maar goed. Vandaag bijkomen en morgen weer naar het revalidatie centrum.. xxx

 2. Heerlijk verhaaltje!! Kan mij heel goed voorstellen dat je dit mist. Maar om het dan zo af en toe op te zoeken is ook leuk toch? Niks leukers dan op een zonnige dag op het terras zitten en mensen kijken en aanhoren. 🙂

  1. Jaaaa hihi! Waar ik nu woon zijn er maar een paar terasjes en is het volk wat komt gewoon normaal… daar kun je echt “mensen kijken” met een grote zonnebril op hihi! Ik ga het zeker vaker doen! Hihi XoXo Olivia

 3. Ik ben er nu niet bekend maar denk wel dat het leuk was om daar nog eens te zijn en ervan te genieten.

  Aum Shanthi

  1. Ja als je eens in Amsterdam bent en als de zon schijnt is dat echt een leuk buurtje om even op het terras te zitten hihi! XoXo Olivia

   1. Ik hou het in gedachten.

    Aum shanthi

 4. blogenbeauty

  Wat een geweldig verhaal, klinkt zo gezellig! En ohhhhh ik ben dol op sliptpng, mmmmjammie! Liefs XxX

  1. Hihi ja gewoon even een observatie op straat… heerlijk! De slibtong was ook erg lekker! Was lang geleden dat ik het heb gegeten! XoXo Olivia

 5. Wat een avontuur hihi! Leuk dat je er was xoxo

  1. Hihi ja dit ging er onder andere allemaal aan vooraf hihi! Tot snel babe! XoXo Olivia

 6. Wat klinkt jouw leven interessant, tussen al de celebs en wannabe celebs! Ook leuk vlot geschreven! Enkel de namedropping moest ik googlen als een niet BN-bekende.

  1. Haha nou dat was mijn oude buurtje… Momenteel is mijn leven niet zo spannend meer maar het was leuk om daar weer even te zijn.. en op zich als het OV meewerkt ben ik er met 20 minuten dus ik zou dit vaker even moeten doen.. was weer genieten hihi! XoXo Olivia

 7. Wat een leuk verhaaltje. Zo leuk om te lezen

 8. Wat een leuk verhaal! Erg leuk geschreven. Ik wilde ook even zeggen dat ik je heb genomineerd voor de Liebster award. Informatie hierover kan je vinden op https://sannezwart.wordpress.com/2015/04/22/the-liebster-award/ succes! 🙂

 9. Super leuk geschreven, love it ♥

 10. Kijk, ik kan me er niet direct iets bij voorstellen… oooh wacht, Gooische vrouwen dat zegt me wel weer wat. Doet me denken aan Knokke in het zout en de nachten die dan telelensgewijs en anders lensgewijs in beeld komen op het net en in de kranten.

  1. Denk aan het zien en gezien worden… dames met dure kleding. Heren met dure auto’s. Ze drinken dure drankjes en laten maar wat graag zien hoe fijn rijk ze het hebben.. XoXo Olivia

Leave a Comment