Instagram notificaties

instagram

What’s happening?

Gisteravond en vanmorgen werd mijn instagram overspoeld met plaatjes dat ik notificaties moest gaan aanzetten bij de mensen die ik volg om geen updates meer te missen. Ik denk dat ik minstens 50 keer deze plaatjes heb gezien en ik werd er helemaal gek van. Zo heb ik geen zin om even de updates te checken dus ik heb instagram weer afgesloten. Mijn frustratie over de plaatjes maakte ik kenbaar op snapchat… Ik heb er namelijk geen behoefte aan om constant een melding te krijgen van een nieuwe post. Dus ik heb besloten dat ik dat niet aan ga zetten.

NosKort

Suzanne attendeerde n.a.v. mijn snapchat op een bericht van @NOSKORT op instagram. In deze post wordt duidelijk aangegeven wat er aan de hand is en dat notificaties aanzetten niet nodig is. Instagram gaat wat dingen veranderen maar we kunnen nog gewoon elkaars foto’s en video’s blijven zien. Het enige wat in de toekomst zal veranderen is dat de populaire foto’s bovenaan komen te staan. Dus er is straks geen chronologische volgorde meer op tijd beschikbaar maar de populaire posts zullen bovenaan verschijnen. Ook wil instagram gaan personaliseren door het algoritme te veranderen en jou eerst de posts laten zien die jij leuk vindt. Het schijnt namelijk zo te zijn dat wij als instagram gebruikers maar 30% zien van alle foto’s en video’s die worden geplaatst door de mensen die wij volgen. De veranderingen die zij gaan doorvoeren gaan ervoor zorgen dat we de meeste foto’s en video’s gaan zien die er gepost worden.

Nou moet ik zeggen dat ik instagram steeds minder gebruik. Ik merk dat ik snapchat momenteel erg leuk vind en mijn instagram “lijdt” daaronder. En als ik dan instagram open en ik zie een explosie aan berichten met dat ik notificaties aan moet zetten dan sluit ik een app heel erg snel af..

Wat mensen nu dus vragen op instagram is of men notificaties wil aanzetten. Wat er dan gebeurt is dat je bij ieder bericht die iemand plaatst een pushmelding op je telefoon gaat krijgen. Hoe irritant is dat?

instagram

Instagram heeft gezegd dat ze nog geen veranderingen hebben doorgevoerd op de tijdlijnen en dat ze dit nu eerst nog uitgebreid gaan testen. Dit kan nog maanden duren!

#nostress #relax #rustopjetelefoon

Zijn we nu allemaal gerustgesteld?

XoXo Olivia

BRON van dit artikel is de post van NOSkort op instagram en mijn persoonlijke mening daarbij.

Related posts

4 Thoughts to “Instagram notificaties”

 1. shivatje

  Allemaal niet mee beginnen dan heb je er ook geen last en problemen mee 😉

  Aum Shanthi

  1. Haha dat is ook nog een mogelijkheid! Ik gebruik de app al steeds minder maar ik ben er een tijdje verknocht aan geweest haha! XoXo Olivia

   1. shivatje

    Zo zie je dat bepaalde dingen verslavend kunnen werken.

    Aum Shanthi

Leave a Comment