JJ artikel – Nieuwsflash

Hola lieve volgers,

Voor Jewelry Joy schreef ik en artikel over sieraden in het nieuws. Zijn jullie benieuwd?

Klik hier om naar het artikel op Jewelry Joy toe te gaan.

 

Lieve lezers,

Sieraden in het nieuws… Ik was wel benieuwd wat daar uit zou komen. Zijn er leuke of grappige nieuwtjes? Ik vond het resultaat actueel gezien wat tegenvallen. Toch heb ik een paar leuke items gevonden. Lezen jullie gezellig mee?

Feitjes over sieraden n.a.v. een onderzoek

NU.nl schreef afgelopen juni dat 50-plussers al gauw voor ongeveer EUR 10.000 aan sieraden bezitten! Wat een geld zeg. Ik ben benieuwd of ik dat ook haal op die leeftijd! De meeste vrouwen schijnen in hun leven ongeveer 150 verschillende sieraden te bezitten. Daar kom ik wel bij in de buurt denk ik. Al heb ik het nooit geteld. Hoeveel sieraden heb jij? De gemiddelde waarde zou ongeveer EUR 3.700,- zijn. WAUW! De trouwring is meestal het meest waardevolle bezit vertelt dit artikel. Misschien moet ik er toch aan gaan? Hihi. De gemiddelde vrouw heeft rond haar twintigste al een collectie ter waarde van ongeveer EUR 2.500,-. En per jaar worden er minimaal vijf nieuwe items aangeschaft. Ook hebben vrouwen rond hun vijftigste minimaal één diamant in hun bezit in een ring of een ketting. Ik heb inderdaad al een ring met diamanten. Deze kreeg ik van mijn vriend. Ik draag hem erg graag want ik vind hem heel erg mooi!

Van de sieraden stash van vrouwen wordt slechts 33% vaak gedragen. De rest wordt bewaard. Maar 9% van de vrouwen doet sieraden weg als zij die niet gebruikt. Ik hoor daar inderdaad niet bij. Ik heb volgens mij nog nooit sieraden weggedaan. Misschien een enkele keer iets weggegeven maar dat kan ik mij niet echt herinneren. Per slot vertelt het artikel dat sieraden vaak herinneringen aan een familielid, een gebeurtenis of een geliefde betreft waardoor de vrouwen dit niet snel verkopen of wegdoen. Ook niet als ze al jaren niet meer zijn gedragen. Ook zijn vrouwen zich vaak niet bewust dat de sieraden die zij bezitten een waardevolle ‘schat’ is. Ik was me hier persoonlijk inderdaad niet van bewust. Ik vond het een leuk artikel om te lezen! klik hier om het artikel helemaal te lezen.

Wat droegen de mensen/neanderthalers 130.000 jaren geleden voor een sieraden?

Ik vond dit ook wel een bijzonder artikel. Tegenwoordig worden er sieraden gemaakt van alle materialen die je jezelf maar kunt bedenken. Hoe deden ze dat vroeger eigenlijk? Of zouden sieraden meer iets zijn van de laatste 5 eeuwen? NU.nl schreef een artikel over wat er vroeger werd gedragen. Ze weten het niet helemaal zeker maar het lijkt er op dat de neanderthalers vroeger de klauwen van zee arenden gebruikten als sieraden. Op klauwen van deze zeearenden die minstens 130.000 jaren oud zijn, zijn snij- en slijt patronen ontdekt waardoor de suggestie wordt gewekt dat de neanderthalers de klauwen bij hun lichaam droegen. Ze maakten waarschijnlijk kettingen of hangers van de resten van deze roofvogels. Wist je dat de spanwijdte van de vleugels van een zeearend ongeveer twee meter is? Dat betekent lef hebben! Wellicht droegen zij deze klauwen als zijnde overwinning? Ik vond het wel een bijzonder artikel. En het wijst er op dat onze voorouders destijds al creatief waren! Klik hier om het hele artikel te lezen.

Gevonden sieraden

Ik zie veel artikelen die te maken hebben met sieraden die zijn gevonden door de politie. Klik hier om een voorbeeld te lezen. Bij het opsporen van criminaliteit worden er regelmatig sieraden aangetroffen. Deze worden wel eens bij opsporing verzocht getoond of er wordt een artikel aan gewijd. Sieraden zijn schijnbaar een makkelijke prooi en worden naast de hi tech apparaten en contant geld vaak ook gestolen bij een inbraak. De dieven komen er soms niet makkelijk van af omdat het vaak gaat om bijzondere sieraden en de kans om hiermee gepakt te worden is groter als het eenmaal in het nieuws is geweest. Wat ik niet helemaal begrijp is dat als je slachtoffer bent geworden van inbraak en o.a. je mooie sieraden zijn weg, dan zou ik zeker wel dit soort berichten in de gaten houden.

Sieraden van moedermelk

Hmmm toen ik de kop van dit artikel zag moest ik wel even nadenken hoor.. Sieraden van moedermelk? Klik hier om het artikel te lezen. Als ik het artikel moet geloven zijn sieraden gemaakt van moedermelk een trend onder moeders… Er worden hangers aangeboden van ‘geplastificeerde moedermelk’. Toen ik hier verder over ging googlen kreeg ik de indruk dat het momenteel minder actueel is. Ik kwam ongeveer 10 webshops in Nederland tegen. Hoewel ik het persoonlijk apart vind, ziet het er best leuk uit. Ik zou niet zeggen dat het moedermelk is. Klik hier voor een webshop voor een indruk hoe dit er uit ziet. De Linda besteedde er ook wat aandacht aan maar verder kan ik weinig vinden.

Mannen kopen de verkeerde sieraden voor hun vrouw
Uit een onderzoek is gebleken dat mannen vaak de verkeerde keuzes maken bij het kopen van sieraden voor hun geliefde. Klik hier om het artikel te lezen. Vrouwen vinden het belangrijk volgens dit onderzoek dat hun partner weet waar ze van houdt. Het schijnt zo te zijn dat mannen regelmatig de fout in gaan bij de keuze van een sieraad. Echter zegt meer dan de helft van de vrouwen het niet tegen hun geliefde wanneer ze iets niet mooi vinden. Ze bergen het op en dragen het niet. Slechts 13% van de ondervraagde vrouwen van het onderzoek door Styletoday draagt het sieraad met enige tegenzin. Het succesrecept schijnt te zijn dat het sieraad bij de vrouw moet passen, een goede kwaliteit heeft en uniek is. Een op maat gemaakt droomsieraad staat met stip op nummer één als meest gewilde item. Vervolgens de diamanten ring en daarna het dure horloge. Ik heb één keer een sieraad van mijn geliefde gekregen. Het is een mooie diamanten ring. Ik ben er erg blij mee, mijn smaak, mijn stijl en hij blijft maar glanzen met het witgoud. Mijn vriend maakte de perfecte keus hihi. Het was de eerste keer dat ik een sieraad kreeg van een man dus ik heb verder geen vergelijkingsmateriaal. Ik vond het wel een leuk artikel om te lezen!
Dit waren de nieuws items die ik leuk vond om met jullie te delen.

1-Vastleggen in volledig scherm 7-8-2015 121221

Related posts

3 Thoughts to “JJ artikel – Nieuwsflash”

  1. hey ik heb je genomineerd voor de Versatile bloggers award! Neem een kijkje op mijn blog! xxx

  2. Wat een leuk stukje heb je geschreven voor Jewelry Joy. xxx

Leave a Comment