JJ artikel – pinterest inspiratie sieraden opbergen

Voor Jewelry Joy schreef ik het volgende artikel: http://jewelryjoy.nl/pinterest-inspiratie-sieraden-opbergen/. Lezen jullie gezellig mee?

Lieve lezers,

Zijn jullie ook zo dol op Pinterest? Ik heb zo mijn momentjes. Soms kijk ik er een week niet op andere momenten kijk ik heel vaak in de app en pin ik van alles en nog wat. Ik heb zoooooooo veel sieraden. Ja echt met zoveel O’s. Ik ben daarom de laatste tijd veel op zoek naar inspiratie om mijn sieraden mooi maar netjes en overzichtelijk op te bergen. Ik hou ook erg van zo stofvrij als mogelijk want mijn appartement is eigenlijk al te groot om zelf schoon te houden. In deze blogpost wil ik graag met jullie wat leuke pins delen die te maken hebben met het opbergen van sieraden. Sommigen zijn zo eenvoudig te maken en het ziet er erg gaaf uit. Ik heb er ook een aantal uitgekozen die je gewoon kunt kopen! Zullen we gauw beginnen?

Sieraden opbergen 6

Toen ik deze tegenkwam dacht ik echt WAUW! Erg gaaf! Hij is wel wat groot maar op zich denk ik dat ik zoiets wel kan vullen met mijn collectie. Je kunt er alles in kwijt en als je een beetje handig bent of je hebt een handige partner dan kun je deze zelf maken. Hout, een backboard, haakjes en spijkers (en afhankelijk van het hout misschien een likje verf). Je zult er denk ik wel even zoet mee zijn maar je hebt wel een zeer originele sieraden opberger. Je kunt alles mooi sorteren per categorie of juist op kleur. Ik vind deze persoonlijk echt heel erg gaaf en ik heb hem ook gepind zodat als ik inspiratie nodig heb om zelf iets te maken ik deze in ieder geval heb als voorbeeld. Ik zou zoiets in mijn eigen appartement in het wit willen denk ik.

Sieraden opbergen 12

Hoe simpel is deze DIY! Geen eens een uitleg nodig maar gewoon kapstokhaakjes aan de muur bevestigen (op speelse wijze) en je prachtige kettingen en armbanden ophangen. Ik heb dit ooit in mijn studentenkamer gedaan toen ik nog studeerde. Het was erg praktisch. Ik had toen ook een echte “kettingenperiode”. Ik maakte de kettingen zelf of ik kocht ze. Op de Waterlooplein markt in Amsterdam haalde ik wel eens kettingen die ik helemaal niet mooi vond maar waarvan ik de kralen goed kon gebruiken, ik maakte er dan zelf weer iets leuks van en dat hing dan mooi aan de muur met de haakjes. Ik kan me nog wel herinneren dat ik het regelmatig moest afstoffen want zo open en bloot doet de kwaliteit sieraden niet altijd de goede. Ik vind het wel een leuke, praktische en bovenal goedkope oplossing.

Sieraden opbergen 10

In navolging van de haakjes kun je natuurlijk ook een kapstok gebruiken! Waarom niet, met deze handige hangers kun je je sieraden ook mooi ophangen aan de kapstok. Je zou hier ook nog kleine sjaaltjes aan kunnen knopen. Of misschien een wit kapstokje combineren met de witte haakjes zoals de foto hierboven. Dan krijg je een leuk origineel geheel.

Sieraden opbergen 11

Oh Pinterest, I love you! Ik kwam deze ook tegen. Hoe schattig is hij? Als ik het zo bekijk dan is het gemaakt van een fotolijstje en zijn daar draadjes tussen gespannen. Dat zou ook niet heel moeilijk moeten zijn. Voor mij is deze oplossing te klein omdat ik echt een enorme stash heb. Wel is het leuk om een aantal uitblinkertjes op te hangen aan deze schattige draadjes. I Like!

Sieraden opbergen 4

Beads & Basics poste deze pin op Pinterest. Dit soort glaasjes en het witte vaasje met gaatjes kun je kopen bij Action of Ikea. Hang je mooie oorbellen aan de zijkanten en je hebt zo een vrolijk geheel. Op hun website vind je trouwens tutorials over hoe je deze leuke oorbellen zelf kunt maken.

Sieraden opbergen 1

Kant en klaar, stofvrij maar wel doorzichtig. Deze doos is een handige oplossing en het ziet er nog mooi uit ook. Deze Rivera Mason achtige spullen daar werden we een tijdje mee ‘doodgegooid’, Xenos en Action maken volop soortgelijke producten voor een spotprijs. Ik ben niet zo van teksten op allerlei spullen. Ik weet wat mijn ‘home’ is en waar de ‘sugar’ staat. Maar deze doos vind ik wel mooi. Subtiel en een mooi lettertype. Als ik zoiets tegen zou komen en het is betaalbaar dan denk ik dat ik het wel mee zou nemen.

Sieraden opbergen 9

Men neme een wijnkistje of een aardappelkistje. Twee lege flesjes Jilzz (slanke hals) en je stapelt al je mooie armbanden op. Ik vind dit een superleuk idee en zou het direct willen maken maar ik vind hem niet zo praktisch. Je zou net die ene armband in het midden willen dragen, dan ben je wel even zoet met de armband pakken. Ook moet je even opletten dat als je het fesje oppakt niet alle armbanden naar beneden glijden (dat zou echt wat voor mij zijn) en dat alles op de grond valt… Maar dit plaatje geeft me wel weer inspiratie voor een woonkamer decoratie. Ik wilde hem toch graag delen want ik vind het er erg leuk uitzien.

Sieraden opbergen 8

Deze zie ik vaak voorbij komen. Een mooi stuk hout opgehangen aan de muur. Hier kun je natuurlijk een aantal mooie kettingen aan ophangen. Ik vind het een leuk idee en het is ook zeker te doen om dit zelf te maken! Alleen nog een mooie tak vinden in het bos die je mooi kunt slijpen OF goed kunt schoonmaken.

Sieraden opbergen 7

Argh deze vind ik ook al zo gaaf. Een grote robuuste fotolijst of voormalige lijst van een spiegel oppimpen met gaas tot een handige en mooi opbergitem voor je sieraden. Ik vind dit soort dingen erg gaaf. Ik heb er op zich ook wel de ruimte voor dus wellicht moet ik gewoon een beslissing maken met wat ik precies wil en het gewoon gaan maken. Ik heb een enorme slaapkamer (23 m2) en boven mijn loveseat in mijn slaapkamer hangt niets aan de muur. Alleen wat plakvlinders op lelijke plekjes op de muur. Die kan ik beter vervangen voor een gaaf item als deze. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak. Ik vind deze kleur trouwens super maar ik zou in de stijl van de inrichting van mijn woning dan kiezen voor een mooie witte lijst. En dat is zo leuk aan dit soort plaatjes. Je krijgt inspiratie om iets te maken en uiteindelijk doe je het toch in je eigen stijl. Vaak is het echt een kwestie van doen en uitproberen. Ik weet wel dat ik dat ga doen ergens de komende weken als ik mij goed voel! Ik heb er zin in!

Sieraden opbergen 13

Dit kastje is echt “uit het zicht“. Sommige mensen houden ervan als alles strak en netjes is en er niets of niet teveel in het zicht is. Bij Ikea kun je handige kastjes en allerlei verschillende organizers kopen waar je je sieraden netjes, stofvrij en uit het zicht kunt opbergen.

Sieraden opbergen 2

Ook bij Ikea te koop is deze zak. Deze heb ik zelf ook gehad en ik heb er lang gebruik van gemaakt. Op een gegeven moment was ik het zat en nu heb ik mijn sieraden stash anders verdeeld. Maar ik moet nog op zoek naar een leuke oplossing want ik wil dat de mooiste toch op een mooie manier worden opgeborgen. Deze zak was handig omdat je kunt zien wat er in welk vakje zit. Ik had er enkel oorbellen in. Mijn kettingen, armbanden en horloges had ik al op een andere manier opgeborgen. Maar zelfs met alleen oorbellen puilde deze zak bij mij al uit. Kun je nagaan wat een verzameling ik heb *hands before my eyes smiley*.

Sieraden opbergen 5

Last but not least, dit vind ik ook echt een plaatje. Een mooie etagère en daar je mooiste sieraden opleggen. Ik heb zoiets als dit nu met een doorzichtige etagère. Ik heb hier sieraden op liggen die ik mooi vind maar weinig draag. Het nadeel is wel dat het afgestoft moet worden maar dat neem ik voor lief. Het ziet er erg leuk uit. Dit plaatje komt van Eenigwonen, op deze website vind je nog meer gave opberg ideeën voor sieraden en andere spullen in je huis.

Ik heb naast de etagère nu een glazen pot op pootjes (beetje kitch), twee witte boompjes, een rond ding voor armbanden (ik weet niet hoe het heet sorry) van de Xenos, twee grote sieradendozen, een soort stellage waar je normaliter je spatels in de keuken op opbergt en twee grote bakken van de Ikea waar ik nu mijn sieraden in heb opgeborgen. Ik heb zo vreselijk veel. Ik was laatst de zak helemaal zat dus toen heb ik alles uitgezocht en opnieuw opgeborgen. Zo stofvrij als mogelijk. Sieraden die ik dagelijks draag zoals mijn ringen die liggen gewoon op mijn make-up kast. Ik ben nog van plan om mijn hele make-up en sieraden hoek te gaan veranderen en ik haal mijn inspiratie van Pinterest. Wellicht kunnen jullie daar in de toekomst een artikel over vinden met mijn eigen sieraden-opberg-ideeën.

Hoe bergen jullie je sieraden op? Hebben jullie wat inspiratie gekregen?

XoXo Olivia

Website instagram  facebook ♥ twitter  pinterest  tumblr  bloglovin  e-mail

image

Related posts

6 Thoughts to “JJ artikel – pinterest inspiratie sieraden opbergen”

  1. Vooral die eerste vind ik erg gaaf! Mijn sieraden zitten helaas gewoon in lelijke potjes, ik moet er nog steeds wat voor maken.

    1. Me 2! Ik moet er ook echt wat aan doen… evenals mijn make-upkasten hihi! XoXo Olivia

  2. creabeaatje34

    Wat een leuk artikel! 😀

  3. Ooo..wat een gave voorbeelden. Ik ben ook echt een ekster en heb heel veel bling bling. Mijn oorbellen en armbanden heb ik netjes in een grote zilveren doos. De oorbellen gesorteerd in kleine bakjes en de armbanden er los omheen. Dit werkt erg goed, maar die kettingen…alles zit telkens in de knoop, dus daar moet ik echt wat voor gaan verzinnen. Ik vind zo’n kapstokje een goed idee, ik ben alleen nog niet uit over de plek in huis waar dit het handigste zou zijn. Mooie inspiratie!

    1. Dank je wel meis!! Herkenbaar van de kettingen.. ik heb ze aan een rekje hangen die normaal in de keuken thuis hoort hihi. Maar dan gaan ze niet in de knoop…. een all-in-one opberger zou beter zijn! Thanks voor je leuke reactie. XoXo Olivia

Leave a Comment