Love My Body – introductie

Lieve beauty’s,

Nog een nieuwe categorie. Ja ik raak geïnspireerd… “Love my Body” is de naam van mijn nieuwe categorie.

Ik begin even met mijn irritatie

Ik kom hierop doordat ik op Facebook verschillende groepen volg over plussize fashion, mode en OOTD’s. Ik heb kledingmaat 42/44 en volgens de boekjes zou ik dan plussize zijn. Ik vind het helemaal prima. Ik ben echt oké met hoe ik eruit zie. Zoals veel vrouwen heb ik heus ook wel mijn onzekerheden maar ik en zoals ik ben. En ik heb dat geaccepteerd.

Maar op de Facebook groepen, daar gebeurt veel… Beheerders hebben het druk, sommigen hebben er zelfs een dagtaak aan om de reacties onder berichten fatsoenlijk te houden. Van enorm veel positiviteit tot het enorm afzeiken van mensen. Persoonlijk vind ik dit erg jammer. Nee nee, positiviteit is goed en opbouwende kritiek is prima. Maar waarom zou je een ander compleet afzeiken om hoe die persoon eruit ziet?

Ik zie dingen voorbij komen als “lelijk“, “je ziet al je vetrollen zitten misschien moet je daar eens wat aan gaan doen“, “serieus zo wil je er toch niet bij lopen“. Dit soort reacties helpen niet bij aan een positief zelfbeeld. Ook zie ik dit soort reacties voorbij komen terwijl mensen helemaal niet vragen of een kledingstuk hun leuk staat. Ze laten gewoon hun outfit zien ter inspiratie aan anderen. Vind je het leuk? Dan staat er meestal bij waar je het kunt kopen. Vind je het niet leuk? Dan scrol je lekker door. Maar sommige mensen kunnen het niet laten om een negatieve reactie achter te laten.

EN vind je het niet leuk, je wil toch reageren, dan kun je dat toch op een positieve manier doen.

Ik neem even een voorbeeld van iemand die een vraag stelt met daarbij een foto van een jurk:

Als iemand vraagt om een mening als “Staat dit jurkje leuk?” dan kun je in mijn optiek op een normale manier antwoord geven. Het staat of leuk of niet leuk en dat is dat jou persoonlijke mening. Dat wil de persoon die het vraagt ook weten. Je kunt je uitleg ook onderbouwen, bijvoorbeeld: “Wat een leuke outfit, de kleuren staan mooi bij de teint van je huid en je haarkleur” of “Ik zou niet voor deze outfit kiezen. Ik vind hem bij je heupen iets te strak zitten en bij je buik en borsten iets te los, hierdoor gaat het trekken. Misschien kun je eens kijken hoe een peplum jurk je staat“. Heb je jou mening gegeven op een positieve manier en ook nog eens een tip gegeven. Zo kan het toch ook?

Wat is de reactie

De reactie van vrouwen die in een groep een foto plaatsen en daarover heel veel negatieve reacties krijgt, is dat ze OF de groep verlaten OF ze plaatsen een bericht waarin ze afgeven op de negatieve reacties op een soms wat paniekerige manier (begrijpelijk…). Er zijn ook vrouwen die zich er niets van aantrekken en het laten voor wat het is. Vaak worden die hele nare reacties door beheerders van groepen wel verwijderd. Maar je hebt het dan toch al gelezen.

Ik vind het zo jammer dat deze vrouwen zich aangevallen voelen. Begrijpelijk want serieus soms is het echt niet leuk om te lezen. Maar ik hoop dat deze vrouwen/meiden zichzelf kunnen empoweren… Misschien wel met mijn nieuwe categorie – Love my body.

1-Vastleggen in volledig scherm 8-7-2015 213758

Mijn ervaring met het plaatsen van een OOTD

Voor veel vrouwen is het plaatsen van een foto van zichzelf al een hele opgave. Want ze zijn bang voor negatieve reacties. Ik heb de proef op de som genomen en zelf ook in een Facebook groep een OOTD geplaatst. Ik was erg benieuwd en ook een beetje zenuwachtig. Ik vond mijn outfit leuk maar wat vinden anderen ervan. Ik heb er geen vraag bij gesteld maar gewoon een foto gepost met de winkel waar ik het kocht, de prijs en mijn kledingmaat. Ik kreeg geen negatieve reacties (gelukkig), dat zou me denk ik ook onzeker hebben gemaakt terwijl ik dat helemaal niet ben of dan toch we als ik bang ben dat ik er onzeker van wordt? Ik wil me niets aantrekken van wat een ander zegt maar onbewust doe ik dat toch. Ik kreeg 84 likes en 26 positieve reacties. Een fijne bevestiging. Woensdag zag ik ook een nieuwe post van iemand die op zoek was naar de jumpsuit omdat ze hem zo leuk vond maar ze waren niet meer in haar filiaal verkrijgbaar. Dat vond ik helemaal leuk om te lezen. Ik heb dus ook nog eens iemand geïnspireerd. Dat was het doel ook van het plaatsen van de OOTD. In de reacties daaropvolgend is er door een ander lid van de groep die bij een andere vestiging van de winkelketen werkt geregeld dat die mevrouw alsnog die jumpsuit in haar maat kan gaan passen volgende week. Kijk, dat noem ik nou top! Elkaar helpen. Zo kan het ook en zo zie ik het graag!

Deze foto’s heb ik geüpload op Facebook

41-DSC_1016 33-DSC_1004

*op Facebook plaatste ik foto’s met mindere kwaliteit ik had namelijk een foto genomen van mijn camera scherm. Er komt nog een blogpost in deze categorie over deze outfit.

Wat ga ik met deze categorie – love my body – doen

Ik wil graag positiviteit brengen. Zelfvertrouwen. Self-confidence. Leer om van jezelf te houden. Ik wil artikelen schrijven over dingen zoals zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ook ik ben onzeker geweest. Ik ben ook heel zwaar geweest. Ik weet hoe het is. Ik weeg nu minder maar slank ben ik niet. En ik vind het niet erg. Ik wil graag delen met jullie hoe ik dat doe. En ook daar zal wel weer onbewuste onzekerheid bij mijzelf naar voren komen maar ik denk dat als ik er goed over na ga denken ik daar voor mijzelf weer van kan leren. Je hoeft niet per se ook plussize te zijn om dit te lezen. Er zijn ook zoveel slanke dames die onzeker zijn over zichzelf. Deze – love my body – categorie moet een power woman categorie gaan worden.

Ook wil ik wel extra aandacht gaan besteden aan plussize. Ik ben immers plussize volgens de hokjes theorieën. Ik ga OOTD’s plaatsen (mijn vriend vond het wel leuk om met mijn spiegelreflexcamera foto’s te maken… mijn persoonlijke fotograaf hihi). Schrijven over plussize fashion. Hoe kun je jou juiste lichaamsdelen accentueren en ga zo verder.

Ik hoop dat jullie dit een leuke aanvulling vinden op mijn blog.

Lees jij ook zoveel negatieve reacties? Wat vind je van deze nieuwe categorie?

HANDTEKENING

Related posts

9 Thoughts to “Love My Body – introductie”

 1. Wat tof dat je dit deelt. Er worden inderdaad wel eens lelijke dingen gezegd op social media. Dat komt ook door onzekerheid van diegene zelf. Ik vind het knap dat je lekker je gang gaat, zo hoort het ook!;) leuk onderwerp voor je blog!

  1. Dank je wel voor je bericht! Ja ik heb er zelf nooit een geheim van gemaakt dat ik wat groter ben. Ik ben er tevreden mee. Ik was onlangs zelfs uitgekozen door Mart Visser en Edith Dohmen voor de Maximuze contest. Ik won niet maar ik vond het al een hele eer dat ik hier aan mee mocht werken en dat ik vandaag nog steeds op de website van Mart Visser sta samen met de andere muzes. Ik vind het naar om te zien dat vrouwen onzeker worden gemaakt terwijl ze net het lef hebben om zichzelf (soms op de gevoelige plaat in bijvoorbeeld bikini) te aten zien en dat ze dan zo worden afgebrand. Ik hoop in deze categorie wat positiviteit te brengen! Want ik hoop dat de dames die dit hebben ervaren van zichzelf blijven houden. XoXo Olivia

 2. Bruno

  Een belangrijk woord dat ik in je tekst lees zelfvertrouwen. En dat moet je behouden ook als je ergens op internet een foto van jezelf plaatst zal er altijd een reactie opkomen zowel positief als negatief. Dan is het aan jezelf hoe ga je ermee om. Want je hebt zelf de foto geplaatst en dan weet je dat bepaalde er zeker op in gaan spelen.
  Vind het prachtig dat je dit aan haalt voor je lezers.

  Aum Shanthi

  1. Precies en ik ga kijken of het me lukt om met positieve artikelen dat zelfvertrouwen te laten behouden! Dank voor je leuke reactie! XoXo Olivia

 3. Wat goed dat je dit naar boven brengt, voor sommigen is het namelijk een taboe om over te praten denk ik. Zelf ben ik slank, maar ik heb wel heupen waardoor mijn broek maat 40 is. Daar heb ik me een tijdje voor geschaamd, totdat ik erachter kwam dat zulke heupen mooi worden gevonden. Sowieso heb ik ook geen platte buik. Ik vind mijn figuur mooier dan iemand die echt heel dun is dat er geen rondingen te zien zijn.

  1. We gaan dus een taboe doorbreken! Oglf in ieder geval een poging tot doen! Wat jij zegt is eigenlijk precies wat ik bedoel! Je schaamde je voor je heupen maar door positieve reacties ben je er op een andere manier naar gaan kijken. Ik was ooit heel zwaar. En nu nog steeds niet slank maar ik ben nu wel oke met mijn lijf. En als een ander mijn lijf niet mooi vind… ik zit er niet mee… ik weet hoe hard ik ervoor heb gewerkt en voor mij is het goed zo!! En toch ben he altijd wel ergens onzeker over maar wellicht is dat typisch iets vrouwelijks! Hihi dank voor je leuke reactie! XoXo Olivia

 4. Ik vind het zo goed dat je er zo over denkt, je moet je echt niet laten beïnvloeden door anderen. Laat ze maar kletsen, je bent zoals je bent 🙂

  1. Dank je! Ja zo denk ik er ook over. Mij maakt het niet uit wat anderen zeggen en ik wil met deze categorie graag vrouwen empoweren om er ook zo over te gaan denken! Be Yourself. Iedereen is uniek. Thanks voor je berichtje! XoXo Olivia

Leave a Comment