Maxi Muze – Koffietijd – beauty kun je niet wegen

Lieve beauty’s,

Ik sta iedere ochtend rond 09:30 uur op (behalve op mijn revalidatiedagen, dan moet ik er meestal eerder uit), ik maak dan een lekkere cappuccino en ik ga weer in bed liggen om koffietijd te kijken. Vandaag vond ik dit weer een enorm leuke uitzending en ik wil er graag een artikel aan wijden. Mart Visser (couturier) en Edith Dohmen (van Stylehasnosize) waren namelijk te gast. Wat een leuk stel samen! Een combinatie die ik niet had verwacht en ook niet zag aankomen. ‘Beauty kun je niet wegen‘, dat vond ik even een mooie uitspraak!

Het duo heeft een nieuwe lijn gelanceerd bij de V&D voor de vollere dames. En wat voor een lijn, tijdens de uitzending zijn er twee looks gepresenteerd en ik was meteen super enthousiast!

Het volgende stukje Quote ik even van de website van koffietijd:

Video fragment RTL XL met Mart Visser en Edith Dohmen

Mart heeft de Maxi Collection ontworpen, een lijn van maat 36 tot en met 54. Bij de het maken van de collectie is er extra aandacht besteed aan een mooie pasvorm en materiaalkeuze, zodat de lijnen van het vrouwelijk lichaam goed geaccentueerd worden. Door zijn werk als couturier weet hij precies hoe het vrouwelijk lichaam eruit ziet en kent hij alle vormen en maten. Daarom kan Mart zijn collecties zo goed op een maatje meer laten aansluiten.

Dit alles doet de modeontwerper niet alleen, maar hij werkt samen met een bekende van ons: modeblogger Edith Dohmen. Hij zag haar blog Style has no size en kreeg meteen interesse in haar. Samen hebben ze de krachten gebundeld en lanceren binnenkort een prachtige plus size collectie. Tijdens de uitzending hebben we al het één en ander van deze collectie mogen zien! Kijk hierboven het fragment terug.

Hoe blij worden de vollere dames hiervan? Ik met mijn maatje 42/44 wordt hier in ieder geval erg blij van. Ik ben supertrots op mijn figuur en heb er hard voor moeten werken.

In het kort mijn weight history….

Ooit heb ik maat 58/60 gehad dus dat ik nu maat 42/44 en soms afhankelijk van de pasvorm een 46 pas is voor mij een enorme overwinning. Ik was altijd best wel oke met mijn maat 58/60. Ik ging door het leven met de instelling ‘je neemt me maar zoals ik ben‘ en ‘what you see is what you get‘. Maar eh… heel erg gezond was het natuurlijk niet. Ik ben in 2008 de operatie molen in gegaan, na allerlei diëten te hebben gedaan (JoJo) en bij diëtisten heb geprobeerd om af te vallen. In 2009 kreeg ik een maagbandje, ik was toen 22 jaar oud. Dit ging niet helemaal goed (ik bespaar jullie de vervelende details) waardoor ik in januari 2011 een spoedoperatie kreeg waarbij de maagband werd verwijderd en ik een aangepaste gastric bypass kreeg. Het is uiteindelijk een prettig hulpmiddel maar het is ook echt een hulpmiddel. Ik heb mijn eetpatroon en leefstijl echt moeten aanpassen (ook al at ik gezond) en ik heb heel veel gesport. Het ging niet vanzelf maar het is me gelukt om flink af te vallen.

En ja, ik heb nog steeds geen maatje 36 maar dat was mijn doel ook niet. Ik wilde me lekker voelen in mijn lijf. En dat voel ik mij bij mijn huidige gewicht. Ik kan naar de normale winkels toe om kleding te kopen (de kleding die ik pak, pak ik na al die jaren nog steeds te groot) maar ik kan ook nog steeds naar mijn favoriete plussize winkels en daarbij: ik kan me veel makkelijker bewegen. Ik voel me oké met mijn lichaam en ik schaam me nergens voor (dat deed ik in het verleden ook niet), oké ik vind mijn buik wel lelijk, daar zit namelijk overtollige huid. En ook mijn borsten zijn wat meer gaan hangen. Ik wil dit graag laten corrigeren nadat ik kindjes heb gekregen.

Ik heb nog steeds best stevige benen, meestal heb ik in mijn broeken maat 44 en soms 46, afhankelijk van het model. En mijn bovenlijf is maat 42 meestal goed (afhankelijk van het model, soms heb ik maat 40 en soms ook wel eens 44). Omdat ik best wel volle borsten heb is het soms wel wat lastig om voor mijn bovenlijf iets moois te vinden. Ik heb namelijk wel weer een taille waar ik erg blij mee ben hihi.Maar wat zegt een kledingmaat? Het ligt vaak aan hoe de kleding valt welke maat je nodig hebt… voor de vollere vrouw is gelukkig steeds meer keus en ik ben ook dol op de plussize winkels dus daar stap ik nog steeds graag naar binnen!

Een wat ik zo leuk vind aan bijvoorbeeld Edith Dohmen is dat zij kijkt naar de pluspunten van een figuur en daarop inspeelt. Maat 48 hoeft er niet uit te zien als maat 48… Accentueer de juiste plekken van je lijf en je ziet er optisch slanker uit. Dat is ook met foto’s nemen… Ik ga geen foto nemen van mezelf van onderaf, dan zie je een kleine onderkin en lijkt mijn gezicht veel groter. Als ik de foto van bovenaf neem dan ziet het er een stuk beter uit. Maar ook dit… Het belangrijkste is dat je je lekker voelt in je lichaam. Als dat niet zo is, probeer dan te kijken naar waar je niet blij mee bent en kijk hoe je dat kunt veranderen. Het minst mooie aan mijzelf vind ik mijn benen. Ze zijn stevig. Hoe hard ik ook train, het blijft zo. Ik heb het geaccepteerd en nu ben ik oké met mijn benen. Ze passen prima in een spijkerbroek en ach, niemand is perfect.

Ik heb laatst met iemand die in het proces zit voor een operatie een leuk gesprek gehad (ik noem bewust je naam niet meis!). En toen heb ik eens wat foto’s opgezocht. Ik deel ze graag met jullie. Ik heb niet heel erg veel voor foto’s, wel afgedrukt en op een oude camera, maar niet op de pc. Maar wel wat vergelijkingsfoto’s zoals met een oude broek en een oude pasfoto. Ik had mijn haar toen nog donker geverfd en ben blij dat ik nu niet meer hoef te verven en back to blondie ben hihi! Maar in ieder geval een indruk:

Desktop2

En weer terug naar het onderwerp van de koffietijd uitzending van vandaag!

Ik ben erg blij dat er tegenwoordig steeds meer wordt gekeken naar de normalere vrouw. De vrouw die op straat loopt, de vrouw die je tegenkomt in de supermarkt. Vrouwen zijn er in allerlei soorten en maten en niet alleen in maat 34 wat we op de catwalk zien. Ik vind het top dat er meer plussize wordt geshowd want daar kunnen veel meer vrouwen zich mee identificeren. Ik maak me soms grote zorgen over de nog steeds populaire pro ana websites waar jonge meisjes zich mee conformeren. Ik wil ook absoluut niet voorbij gaan aan de dames met een gangbare maat. Maar omdat ik zelf ook een maatje meer heb vond ik het erg leuk om hier een artikel aan te wijden.

De uitspraak van Edith Dohmen: “beauty kun je niet wegen” vind ik prachtig. Dat is toch helemaal waar? Voel je lekker, accentueer jezelf juist, doe een leuk make-upje op en maak wat leuks van je haar en vooral wees zeker van je zelf. JIJ mag er zijn! Zelfverzekerdheid straal je uit. En onzekerheid ook. Als jij trots bent op wie je bent dan zul je dat ook uitstralen.

Mart Visser en Edith Dohmen zijn op zoek naar een Maxi Muze. Ik heb me opgegeven! Just for fun. Ik ga er niet vanuit dat ik wordt uitgekozen (ook al ben ik wel zelfverzekerd etc.) maar ik vind de actie supergaaf! Ze zoeken een model met een kledingmaat tussen de 42 en 52 (EU maten). Als jij je comfortabel voelt in je zelf en als jij zelfverzekerd bent over jou figuur dan is deze wedstrijd uitermate geschikt om aan mee te doen. Je kunt een foto uploaden op MAXIMUZE en op 17 maart zullen Mart en Edith vijf winnaars van de modellenwedstrijd uitkiezen. Er zal een fotoshoot plaatsvinden met de vijf winnaars en ze krijgen allen een outfit uit de plus size collectie van Mart Visser. Na de fotoshoot zal er een winnares worden gekozen die het gezicht wordt van de herfst collectie. Hoe gaaf is dat!

Lieve plus sizes beauty’s, ik roep jullie allen op om mee te doen!

Klik hier voor het artikel op de website StyleHasNoSize om je op te geven. Dit kan tot 15 maart a.s.

En voor ik het vergeet…. Onderstaand jurkje uit de nieuw verschenen kledinglijn wordt verloot onder de deelnemers. Ik heb zelf meteen mee gedaan! Klik hier om naar de website van Koffietijd te gaan en om ook kans te maken op dit gave jurkje.

Mart_Visser_Jurk_voor_9-150x300(de bron van deze afbeelding is de website van koffietijd).

 

Wat vinden jullie ervan dat er meer aandacht wordt besteed aan een maatje meer?

Ik ben erg benieuwd wat jullie hiervan vinden!

XoXo Olivia

Life Must Be Fabulous

Lifemustbefabulous klein

Related posts

0 Thoughts to “Maxi Muze – Koffietijd – beauty kun je niet wegen”

  1. Wauw wat goed dat je dit deelt zeg! En kijk eens wat je al allemaal bereikt hebt respect. Ik vind ook dat vrouwen met een maandje meer niet minder zijn soms zelf mooier. Ik hoop dat je het jurkje wint! Liefs

    1. Ik hoop het ook! Niet geschoten altijd mis! Anders kan ik hem altijd nog kopen hihi… en ah ja.. een deel van het verleden.. dingen die me hebben gemaakt wie ik ben! Nog steeds een maatje meer maar niet enorm veel maten meer… maar het belangrijkste is en blijft dat he goed in je vel zit denk ik! Bedankt voor je lueve reactie! XoXo Olivia

    1. Thanks lieverd! Ik ook op jou! XoXo

  2. Tamara

    Gefeliciteerd met je nieuwe look en gewicht, iedere droom denk ik wel van een vrouw met een maatje meer. Moet zeggen op de foto links onder zie je er wel SUPER slank uit en kan ik bijna niet geloven dat je maat tussen 40 en 44 is? Alvast heel veel succes en ik duim op een overwinning tuurlijk xoxo

Leave a Comment