Maximuze contest – Mart Visser – V&D – StyleHasNoSize

Lieve lezers,

Zoals jullie weten had ik mij, na het zien van de Koffietijd uitzending, opgegeven voor de Maxi Muze contest van V&D. Niet beseffende dat ik zou kunnen worden uitgekozen. En ja, ik werd uitgekozen! Dat zou een flinke uitdaging worden. Ze weten natuurlijk niet van mijn ‘handicap’. Mijn conditie is niet top, ik kan moeilijk zonder mijn middagslaapje en ik heb veel en snel last van pijn. Daarbij ook nog enorm vergeetachtig dus ik was bang dat ik aanwijzingen zou gaan vergeten etc. Doordat ik met drie dames contact had via Facebook hadden we besloten om voor de contest af te spreken en één dame kwam met de auto en wij mochten meerijden. De gezellige klik en autorit zorgde ervoor dat mijn zenuwen werden bedwongen.

Wat was ik blij dat we afspraken vlakbij mijn huis. Hierdoor scheelde het aanzienlijk in reistijd, ook al was de shoot in Amsterdam, maar kon ik mijn energie sparen. Op 23 april 2015 was de fotoshoot.

Ik was wat nerveus. Dit was namelijk mijn allereerste professionele shoot, ik heb geen ervaring dus en ik heb een handicap. Ik kan goed staan, en kan ook even staan dus daardoor durfde ik me ook op te geven. Gelukkig sta ik op hakken beter als op platte schoenen. Door de hak wordt mijn lijf automatisch gedwongen om recht te staan en ik krijg minder snel last van mijn rug. Alleen ik kan niet zo lang staan. Gelukkig hoefde ik ook niet lang te staan en kon ik steeds zitten. Er was één dame bij die fulltime modellenwerk doet, de dame die won doet parttime modellenwerk maar zou graag fulltime willen en de andere mooie blondine is lingeriemodel. Ik als enige geen ervaring hihi, dat voerde de druk wel een beetje op hoor!

Na de gezellige autorit met croissantjes, theetjes en cappuccino’s kwamen we aan bij de studio in Amsterdam Noord. We waren wat vroeg dus we zijn nog even buiten in het zonnetje gaan zitten en ook de vijfde dame kwam er aan. Ze had geen Facebook en hierdoor hadden we haar nog niet gesproken. Toen het tijd was zijn we naar binnen gegaan.

Samen met Anastacyja werd ik als eerste eruit gepikt om met de visagist naar de studio te gaan. Toen kreeg ik wel even echt de zenuwen hoewel deze gelukkig zeer snel weer verdwenen. Mijn haar werd in de krul gezet en ik werd opgemaakt door de visagiste. En ja hoor… Traanoog. Pff dat heb ik dan natuurlijk weer. De mascara zat in mijn oog OEPS. Daar baalde ik echt enorm van.

Ik was als tweede aan de beurt. Wat ik zo leuk vond is dat Mart Visser zelf de hele middag aanwezig is geweest. Hij gaf me nog wat aanwijzingen over hoe ik het beste kon staan en hoe ik kon poseren (de curves moesten goed worden benadrukt!) en toen ging de fotograaf starten met foto’s maken. Ik weet niet hoe lang het duurde maar het vloog voorbij en ik kon het goed volhouden. Tussendoor even wat foto’s bekeken en nog wat nieuwe aanwijzingen gehad. Vervolgens nog een aantal foto’s en profielfoto’s en toen was het individuele gedeelte voor mij al klaar. Ik zag een paar hele mooie foto’s ertussen en ik hoop dan ook heel erg dat ik snel een mail krijg met de foto’s erin. Ik heb nu alleen nog gezien wat er is gepubliceerd.

Dit is de foto geworden die ze hebben uitgekozen, ik ben vrij lang, 1.83 m. en ik heb kledingmaat 42/44 en soms een 46 als de pasvorm zo is.

Maxi Muze contest

Na mij waren de andere drie dames aan de beurt. Het was erg leuk om te zien hoe het allemaal ging zo achter de schermen.

Hier een aantal ‘behind the scenes foto’s‘:

Maxi Muze contest

Wat ook erg leuk was, is dat er een man was die alles met de camera heeft opgenomen. Dit is het resultaat van zijn ‘behind the scenes video‘. Ik ben in het begin een aantal keer in beeld en wat verder op het einde waar de groepsfoto’s werden gemaakt.

 

Toen we alle vijf onze individuele shoot achter de rug hadden, werden er nog een aantal foto’s gemaakt met de groep muzes, met de muzes en Edith Dohmen en natuurlijk met de muzes, Edith Dohmen en Mart Visser himself.

Maxi Muze contest

Na deze laatste shoot was het tijd om de winnares bekend te maken. Ik was inmiddels al doodop en begon pijn te krijgen. Maar de adrenaline zorgde ervoor dat ik het kon volhouden denk ik. Gisela, de prachtige vrouw met die mooie donkere haarbos heeft gewonnen en is de nieuwe muze van Mart Visser. Zij zal de najaarscollectie gaan showen. Mart Visser vertelde dat V&D een groter budget ter beschikking heeft gesteld omdat deze lijn een enorm succes is geworden. Hij mag nog meer ontwerpen voor de vollere dames en ook zal er een beachwear collectie komen. Aan Gisela de eer om dit vast te leggen op beeld. Ze is prachtig en enorm professioneel. Ik gun het haar van harte!

Ik was er persoonlijk helemaal niet mee bezig om te ‘winnen’. Ik had vooral een leuke dag en weer even een positieve ervaring in alle ellende die ik over me heen krijg het laatste jaar. Voor mij persoonlijk heb ik zelfvertrouwen gewonnen (met blote benen poseren uuuhhhh….), ik was blij met mijn lijf en nu voel ik me er nog beter in, ik heb angsten overwonnen met betrekking tot mijn handicap en ik heb vier leuke meiden leren kennen. Ik zou er niet aan moeten denken om heel snel al 2 volle shootdagen te hebben.

Maar eerlijk. Als ik fysiek beter op de been ben dan ga ik denk ik wel kijken of er mogelijkheden zijn. Ik ben benaderd door twee modellenbureaus voor plussize modellen en wie weet als ik minder pijn heb en beter kan staan ik hier wel iets mee zou willen doen. Voor nu was het in ieder geval een fantastische ervaring. Ik heb twee dagen plat gelegen en aan de extra medicijnen gezeten. Toen ik thuis kwam stortte ik compleet in. Maar ik had het er wel voor over. Dit zijn dingen in je leven die je niet zomaar meemaakt. Mart Visser, een sympathieke man, oprecht geïnteresseerd en toen hij hoorde dat ik nog nooit eerder een shoot had gedaan stond hij gelijk klaar om me wat goede aanwijzingen te geven. Edith Dohmen was er ook de hele dag bij. Een vrouw die complimenten in overvloed geeft en waardoor je je direct op je gemak voelt. En dan waren er nog veel meer mensen waarmee het superleuk was om te werken. De man die filmde vroeg regelmatig hoe het ging en of ik iets nodig had (ik liep buiten de shoot gewoon wel met mijn kruk wegens alle obstakels als kabels en veel mensen die heen en weer lopen, het laatste wat ik wilde was dat ik daar keihard zo vallen) en de fotografe die je direct op je gemak stelde en hard riep: ‘goed zo’, ‘ga zo door’, ‘perfect’, ‘sexy’, en nog even van de zijkant van je gezicht… etc. TOP gewoon!

Hoe gaaf is het om zo op de website van Mart Visser te staan:

Maxi Muze contest

Na afloop mochten we de jurk houden die we aan hadden of een ander jurkje uitzoeken die op het rek hing. Ik heb al veel zwarte jurkjes dus ik besloot om een ander jurkje te kiezen. Ik heb onderstaande jurk uitgekozen… excuses voor de selfiestick kwaliteit hihi.

Maxi Muze contest

Het was een leuke dag. Ik glunder nog steeds als ik eraan terug denk. Als ik meer foto’s heb ontvangen dan zal ik deze zeker met jullie delen. We werden door de lieve Anastacyja ook weer naar het station gebracht en hierdoor kon ik heel snel lekker op mijn bank gaan liggen. Knuffelen met mijn hondje die toen ziek was (ze is nu weer beter gelukkig) en een lief vriendje die heerlijk had gekookt.

XoXo

Life Must Be Fabulous

Lifemustbefabulous klein

Meer over de contest:

Check: StyleHasNoSize

Check: Mart Visser Collections

Check: Facebook van Mart Visser

Check: Facebook van V&D

Related posts

13 Thoughts to “Maximuze contest – Mart Visser – V&D – StyleHasNoSize”

 1. Myblogographic

  Wat gaaf en leuke foto’s!

  1. Dank je wel!! Was een toffe ervaring! XoXo Olivia

 2. Super van je 🙂
  Héél knap en een mooie ervaring en belevenis erbij 🙂

  1. Dank je wel het was heel erg leuk!! XoXo Olivia

   1. Ja, kan ik me inbeelden 🙂
    Ene zeker met 2 modellen kantoren die interesse hebben 🙂 Ik duim voor je 🙂

 3. Leuk meid!!!! Ik vind het zo knap van je 🙂 je bent echt een prachtdame!

  1. Thanks lieverd *bloost XoXo Olivia

 4. wow wat een prachtige foto! een echt model 🙂

 5. Geweldig dat je uitgekozen bent! Altijd leuk om een ervaring rijker te zijn.

  XoX

  1. Thanks en inderdaad dag was het zeker!!! XoXo Olivia

 6. […] dat wel? Ik zie de laatste periode veel onzekere meisjes langskomen. Ik verdiep me sinds mijn maximuze fotoshoot met Mart Visser wat meer in de plussize fashionwereld (op facebookgroepen en ik lees wat meer blogs […]

Leave a Comment