Ms. Top of the World Plus Size Netherlands 2017

Ms. Top of the World Plus Size

Dit jaar ben ik uitgekozen om mee te doen aan de Ms. Top of the World Plus Size Verkiezingen 2017 in Singapore. Deze verkiezing vindt plaats van 8 tot en met 13 november aanstaande. WAUW. Wat een enorme eer. Toen ik net werd gevraagd heb ik eerst een heel lang gesprek gehad met de National Director Carmen Morel. Omdat ik chronisch ziek ben en omdat ik eerst zeker wilde weten of het wel echt was. Want stel je voor dat het niet echt is. Al gauw bleek dat het hartstikke serieus was. De dame die vorig jaar aan de eerste Ms. Top of the World Plus Size Verkiezing mee heeft gedaan die ken ik en dat gaf natuurlijk wel vertrouwen.

Wil je mijn avontuur volgen? Dan kan dit via deze pagina op Facebook: https://www.facebook.com/MsTop-of-the-World-Plus-Size-Netherlands-2017-Evelien-Schoeman-504940373038193/

Chronisch ziek en meedoen?

Toen ik de vraag kreeg was ik natuurlijk enorm vereerd! Maar kan ik dit wel? Ik zit nog vaak in mijn rolstoel, wacht op een nieuw revalidatietraject, ben veel moe, snel pijn, ik ben snel moe, ik slik medicijnen, ga ik dit wel volhouden, kortom er waren heel veel vragen. Ik had het programma toegestuurd gekregen zodat ik kon kijken of ik dit voor mij haalbaar is en of ik voldoende rust kan nemen tussendoor. En het programma ziet er wat dat betreft voor mij heel erg goed uit. Mijn vriend was meteen heel erg enthousiast en gaf aan ook mee te willen. Ik zou sowieso niet gaan zonder hem.

Mijn eerste gedachte was “ik ga advies vragen aan de mensen die mij behandelen”. Ik heb gebeld met mijn arts, de huisarts, mijn begeleider van MEE en het UWV en iedereen was akkoord en meerderen vonden het een mooie kans die wellicht ook een positief effect heeft op mijn gezondheid. Wat wel belangrijk is, is dat ik moet letten op een goede balans tussen activiteiten, ontspanning en rust. Iets waar ik sowieso in het dagelijks leven op moet letten. Anastaciya die vorig jaar heeft meegedaan die ken ik van een fotoshoot, dus ik heb meteen met haar gebeld en uitgebreid haar verhalen gehoord en hier werd ik enorm enthousiast van. Dus uiteindelijk werd mijn antwoord een zorgvuldig overwogen JA!.

Ik ga het doen, nu ben ik Ms. Top of the World Plus Size Netherlands 2017

Het is dus JA geworden, en nu mag ik mijzelf Ms. Top of the World Plus Size Netherlands 2017 noemen. Hoe tof is dat. Klinkt goed zo een titel. Ik kreeg hier ook enorm veel positieve energie van en die kon ik wel gebruiken. Medio januari 2018  begint mijn nieuwe revalidatietraject in het VUmc, de timing van de verkiezing komt wat dat betreft goed uit. Het enige waar ik als een blok tegenop zie is de vliegreis (plm 18 uur).

Ik ben niet bang voor het vliegen maar het is meer dat het een lange vlucht is. Kan ik wel goed zitten, kan ik lopen tussendoor etc. Bewust hebben we gekeken naar vluchten en besloten om met Emirates te vliegen en voor zowel de heen- als terugvlucht vliegen we met de nieuwe A380. Deze heeft voor mij genoeg beenruimte. We hebben geregeld dat mijn rolstoel mee gaat en dat we op het vliegveld rolstoelbegeleiding hebben en mijn eigen rolstoel wordt in de cabine geplaatst. Dan mogen we ook als eerste boarden en bij de overstap in Dubai zal dit goed geregeld worden. Ik hoop dat het allemaal gaat zoals we hebben besproken want dan hoef ik me geen zorgen te maken.

En toen…

Er zijn nog twee meiden uit Nederland die meedoen. Namelijk Ms. Benelux en Ms. Suriname. We spraken begin september af om kennis te maken met elkaar en met de National Director Carmen Morel. Een gezellige middag. De week erna vond de fotoshoot plaats met kroon en sjerp. Ik had toen nog niet mijn jurken dus ik heb een jurk aangetrokken die ik al had. Maar dat maakt de jurken die ik heb voor Missverkiezing specialer want zo heb ik nog geen tipje van de sluier gegeven. Eerlijk er waren leukere foto’s maar ik had geen inspraak in welke het zouden worden dus ik doe het hier mee en op zich is hij niet verkeerd. (Klik hier om de foto op de Pagina van Top of the World te bekijken: https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMrsTopOfTheWorld%2Fposts%2F904543996371058&width=500

De pagina van de organisatie is: https://www.facebook.com/MrsTopOfTheWorld/

Een paar foto’s:

Ms. Top of the World Plus Size

Hier is Priscilla van Incheswigsandmakeup mijn make-up aan het doen. Ook heeft ze mijn haren gedaan. En onder samen met de ND Carmen mijn kroon vast maken in mijn haar.

Ms. Top of the World Plus Size

 

Ms. Top of the World Plus Size

Tussendoor moest ik even wachten dus ik maakte een selfie. Mijn make-up was al gedaan alleen mijn haren moesten nog in de krul. En nadat die in de krul waren was het weer even wachten en ging ik op de foto met mijn schoonmoeder die ervoor zorgde dat ik vervoer had naar de studio in Rotterdam.

Ms. Top of the World Plus Size

Een foto behind the scenes en een foto waarbij ik nog even mijn krullen aan het kneden was, deze zakten een klein beetje uit.

Ms. Top of the World Plus Size

Ms. Top of the World Plus Size

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan de finalefoto die is ingezonden en ook bij de aankondiging staat. Foto Jimmy James, MUA & haar door Priscilla van Incheswigsandmakeup

Ms. Top of the World Plus Size

Regelen

De afgelopen weken heb ik veel moeten regelen. Gelukkig kon dit redelijk op mijn gemak vanuit huis. Al vrij snel had ik een sponsor gevonden voor de jurken (avondjurken en finalejurk). Ook voor de badmode vond ik een hele toffe sponsor. Evenals voor mijn lingerie (denk aan strapless bh en naadloos ondergoed etc.). Ik maak voor mijn sponsors een apart artikel die binnenkort online zal komen. Ik ben superblij dat deze mensen/bedrijven mij willen helpen om een kroon te winnen als Ms. Top of the World Plus Size 2017.

Anastaciya helpt mij met het filmpje. Claudia is al weken bezig om mijn nagels mooi te krijgen op een natuurlijke manier. Farah geeft me voor vertrek nog een fijne pedicure! Mijn verhaal voor het personal profile interview heb ik al op papier. En ik heb een persbericht geschreven samen met de ND en die hebben we naar verschillende media gestuurd. Mocht je deze willen ontvangen dan is dit mogelijk! Stuur even een e-mail naar: mstopoftheworldplussizenl@gmail.com.

Medicijnen

Voor mijn medicijnen moest ik ook een en ander regelen. Ik slik namelijk opiaten en die mag je niet zomaar meenemen over de grens. Van de huisarts heb ik een medische verklaring gekregen en voor de zekerheid een internationaal paspoort van de apotheek gehaald. Met mijn vriend ben ik een ochtend naar Den Haag gegaan en daar zijn we stempels gaan halen bij het CAK en vervolgens het document laten legaliseren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. En nu moet ik het nog verzenden naar de douane van Singapore.

Het enige wat nu nog op mijn to do list staat is het maken van de filmpjes, dit ga ik snel doen met Anastaciya. Het voorbereiden van mijn talent, ik heb uiteindelijk iets leuks kunnen bedenken dat ga ik volgende week voorbereiden. En per slot nog mijn Hollandse outfit oppimpen. Dat gaat ook lukken! En mijn jurken worden nog ingenomen. Hiervoor staat de afspraak ingepland. Ik heb er zin in!

Singapore

De Ms. Top of the World Plus Size verkiezing wordt gehouden in Singapore. Een metropool zoals mijn vriend het noemt. Ik ben nog nooit in Azië geweest. Dus ik kijk er enorm naar uit. Omdat de vliegreis er waarschijnlijk wel inhakt en we ook willen genieten van het land Singapore hebben mijn lief en ik er een vakantie vooraf aangeplakt. We vertrekken eerder zodat we kunnen acclimatiseren en kunnen genieten van het land. Mijn vriend is 3/4 Indonesisch en heeft ook familie wonen in Singapore. Zij waren april jl. in Nederland dus ik heb hen toen ook ontmoet. Ik vind het erg leuk dat ik hen daar nu ga ontmoeten.

En wat helemaal leuk is, mijn schoonouders hebben hun vakantie naar Indonesië ook gepland en ze komen speciaal voor de finale ook naar Singapore. Samen met de familie komen ze kijken naar de Grande finale van de Missverkiezing. Hoe leuk is het dat ik aan de andere kant van de wereld toch gewoon familie in de zaal heb zitten! Mijn vriend is erbij maar dat de familie deels ook komt vind ik echt enorm gaaf!

Volg mij vooral op Facebook: https://www.facebook.com/MsTop-of-the-World-Plus-Size-Netherlands-2017-Evelien-Schoeman-504940373038193/ hier houd ik zoveel als mogelijk bij en als je de pagina wil liken dan ben ik helemaal blij! Mijn doel is om 750 likes te halen en ik ben aardig op weg! Maar de tijd vliegt…

Wensen jullie mij succes?

Lieve groet!

Ms. Top of the World Plus Size Netherlands 2017

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Related posts

6 Thoughts to “Ms. Top of the World Plus Size Netherlands 2017”

 1. Kimberly van Grinsven

  Ik wens je heel veel succes tijdens de verkiezing.. Geniet ervan, heb plezier en maak er een onvergetlijke ervaring van!

  Veel liefs,
  Kimberly van Grinsven
  Miss Top of the World Netherlands 2017

  1. Dank je wel meis! Ik heb er zeker veel zin in.. ook nog even vakantie van tevoren. Hebben we hopelijk geen jetlag meer… Liefs

 2. You go girl! Het is een hele organisatie zo te lezen en ik vind het echt knap dat je je er zo voor in zet. Respect! Probeer tussendoor vooral ook gewoon lekker te genieten en het over je heen te laten komen 🙂 knuffel!

  1. Dank voor je lieve reactie Lianne, ik kan niet wachten hihi! Liefs! XoXo

 3. Ik wens je heel veel succes toe. En Laat je verlangen je succes zijn.

  Aum Shanthi

  1. Bedankt Shivatje, dat is een heel mooi streven! Liefs XoXo

Leave a Comment