Quotes – Just love them…

Vandaag heb ik weer een paar, voor mij, inspirerende quotes voor jullie. Ik hou van quotes en ik haal daar vaak kracht uit of een nieuwe zienswijze.

She believed she could, so she did“.

Een mooie zienswijze. Geloof dat je het kunt en doe het. Een quote die me de kracht geeft om door te gaan. Vorig jaar zat ik nog volledig in een rolstoel. Inmiddels krabbel ik op en met hard werken kan ik weer een beetje lopen. Nee nog niet zoals het hoort. Alleen vooruit en helaas nog niet achteruit en opzij maar wel vooruit. En ik ga ervoor en ik ga door.

Soms zie ik het niet meer zitten en ben ik helemaal klaar met deze rot ziekte. Maar door in mezelf te geloven en met mijn doorzettingsvermogen lukt het me wel om dingen te bereiken. Dus ik ga door… Met mate en binnen mijn grenzen. Soms wat traag maar iedere stap is er één.

pin 4

En loop jezelf niet voorbij door anderen blij te maken met dingen waar je zelf niet blij van wordt. Ik probeer zoveel mogelijk dingen te doen die mij blij maken. Binnen mijn grenzen en krachten. Ik denk minder aan de ander en nee, dat is geen narcisme en dat is geen egoïsme. Dat is mezelf op nummer één zetten omdat ikzelf mijn leven lijdt. Een ander doet dit niet voor mij en ik heb wel geleerd dat van het continue pleasen van anderen ik zelf niet beter wordt. Ik werd er zelfs slechter van. Natuurlijk wil ik dat ook mijn lieve vriend blij is en mijn familie en vriendenkring. Maar ik ga niet meer boven mijzelf uit om een ander blij te maken. Ik wil zelf eerst blij zijn. Echt blij zijn. Oefening baart kunst heb ik het afgelopen half jaar geleerd…

pin 5

Precies. Dat zegt toch genoeg? Wees jezelf. Iedereen heeft zijn of haar onzekerheden. En echt, niemand is perfect. Ieder huisje heeft zijn kruisje. De één deelt het met de wereld en de ander houd het voor zichzelf. Wees vooral jezelf en hou van jezelf zoals jij bent. Je bent uniek en echt en op jou manier perfect. Wat is perfect eigenlijk? Bestaat dat wel? Ik zie de laatste periode veel onzekere meisjes langskomen. Ik verdiep me sinds mijn maximuze fotoshoot met Mart Visser wat meer in de plussize fashionwereld (op facebookgroepen en ik lees wat meer blogs van plussize ladies) omdat ik zelf een maat 42/44 draag. Ikzelf ben hier content mee en voel me goed in mijn lijf. Helaas lees en zie ik zoveel onzekerheid bij andere vrouwen. Dat vind ik zo jammer want ze zijn prachtig. Be yourself girls! Jullie verdienen het om jezelf te zijn!

 

pin 3

Zo is het helaas. Soms maak je een beslissing die misschien niet zo handig was of je had het achteraf beter anders kunnen doen. Maar soms zorgt dit er ook juist voor dat het je naar de juiste plek leidt. You  never know what happens… Soms is het leven zwaar maar zoals het spreekwoord zegt… ‘na regen komt zonneschijn‘.. Mijn leven is momenteel van een zware onweersbui naar een hagelstorm gegaan en ik geloof echt dat het straks zal gaan regenen en in de toekomst de zon weer zal schijnen. Positiviteit is belangrijk. Geloof in jezelf. Geloof in het leven en geloof in de toekomst. Het leven is keuzes maken. Van je fouten leer je. Het is een les voor de toekomst. Een grote fout bega je geen twee keer. Je leert ervan en het maakt je tot jou persoon. En soms, soms zorgt het ervoor dat je een nieuwe weg bewandelt en misschien is dat wat nodig is.

pin 2

Dromen is altijd goed. Ik geloof dat liedje van Marco Borsato niet… Dat de meeste dromen bedrog zijn ;). Ik heb het afgelopen jaar erg veel geleerd en wat ik vooral heb geleerd en waar ik dankbaar voor ben is dat ik meer kan genieten van de kleine dingen. Een kopje thee en een goede film. Me-time. Lekker in bad. Genieten van een cappuccino of een lekker glas wijn. Gezellig met vrienden/vriendinnen zijn. Genieten van mijn hondje in het park en zien hoe ze achter de vogeltjes aan rent. Genieten van ontspanning. Genieten van een goede netflix serie. Genieten van een bos verse bloemen van de markt. En oh en dit is slechts een fractie van de kleine dingetjes waar ik nu van kan genieten. Daar ik eerder een gejaagd leven had waarbij alles om mijn werk draaide. Mijn hele leven. Mijn privéleven. En zelfs wanneer in bed lag. Alles draaide om mijn werk. Nu draait alles om mijzelf. Vooral mijn gezondheid. En als ik weer meer energie heb, als ik weer kan, dan zal ik weer gaan werken maar niet zoals ik dat in het verleden deed. 60 tot 80 Uren per week dat gaat hem echt niet meer worden. Gewoon volgens mijn contract. En daarna is het tijd voor mijzelf. Tijd voor mijn lieve vriend. Tijd voor mijn familie en vriendinnen.

pin 1

Wat is het leven zonder een lach? Lachen om humor, blijdschap, opluchting of misschien wel een uiting van spanning. Lachen is ontspanning. Lachen is gezond. Lachen maakt je vrolijk en lachen zorgt voor de aanmaak van stofjes endorfine en dopamine in de hersenen. Door de aanmaak van die stofjes in je hersenen voel je je prettiger. Ook, niet geheel onbelangrijk, werkt lachen stress verlagend. Ook blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat het immuunsysteem van het lichaam wordt gestimuleerd en daarnaast wordt de drempel voor pijn verhoogd. Ik als (onder andere) pijnpatiënt zou dus flink moeten lachen en dan is er misschien een kans dat ik minder snel pijn krijg hihi, dat is wel iets wat ik kan gaan proberen. Ik zit dit artikel al met een glimlach te schrijven. Ik moet nu ineens denken aan een liedje van Kinderen Voor Kinder van vroeger.. La La La Later zul je lachen om die dingen ook al zal je nu het liefste door de grond… Hihi! Heerlijk…Kennen jullie hem nog?

Ik hoop dat jullie dit artikel met een glimlach hebben gelezen.

With Love,

Olivia

Life Must Be Fabulous

wpid-img_20150406_214359.jpg

Related posts

5 Thoughts to “Quotes – Just love them…”

  1. Wat een fijn artikel om te lezen zo op de vroege ochtend. Op deze manier kan ik de hele dag wel weer overwinnen haha (en dat heb ik vandaag hard nodig). Dank je wel dus voor je inspirerende artikel. X

  2. Leuk!! Dank je wel meis hihi! XoXo Olivia 💕

  3. Leuk om te lezen, ik hou ook van quotes 🙂 xx

Leave a Comment