Review – Real Techniques kwasten

real techniques

In juli 2015 schoot ik de foto’s voor een artikel over de Real Techniques kwasten die ik destijds kocht. En wauw, hij stond nog steeds in mijn concepten. Zo gaan er binnenkort nog meer komen (bloos). Deels geschreven en nu met wat extra toevoegingen omdat ik ze al ruim zeven maanden met liefde gebruik en zij inmiddels behoren tot mijn favoriete kwasten.

Waarom Real Techniques

De kwasten van Real Techniques behoren over het algemeen al een lange tijd tot mijn favoriete kwasten. Ik heb de meeste die zijn uitgebracht door Sam & Nic in mijn bezit, op de bold metals editie na (boven mijn budget en ik heb al genoeg kwasten). De Real Techniques kwasten behoren tot mijn favorieten omdat:

  • ze lang mee gaan;
  • ze er mooi uit zien;
  • van goede kwaliteit zijn;
  • ze betaalbaar zijn;
  • makkelijk schoon te houden; en voor mij de belangrijkste reden….
  • ik geen last heb van haren die uit de kwast vallen.

Ik reinig mijn kwasten regelmatig, in ieder geval na zeven keer gebruik. Kwasten droog ik altijd ondersteboven zodat er geen water in de kwast kan komen waardoor de koppen los kunnen komen te zitten van de steel. Ik gebruik mijn Leco kwasten zeep of ik gebruik gewoon babyshampoo voor het reinigen van mijn kwasten.

De kwasten van Real Techniques, ook die ik al meerdere jaren heb, zijn nog steeds mooi, zacht en werken perfect. En oh ja…. voor ik het vergeet. De kwasten van Real Techniques zijn Cruelty free. Er is dus geen sprake van dierenleed.

Ben jij nieuwsgierig? Lees gauw verder!

real techniques real techniques

De sculpting brush

Deze kwast is erg fijn voor het aanbrengen van de bronzer. En vooral voor het contouren van je gezicht. De dichtheid is erg fijn en de vorm van de kwast is perfect om mooie schaduw lijnen te maken onder bijvoorbeeld je jukbeen. Daarnaast is de kwast erg geschikt om deze lijn ook te blenden. Je gebruikt niet snel teveel van je product doordat hij vrij dik is in de haren. Hij is wel enorm zacht waardoor het contouren een feestje is. De enige plekjes die ik niet contour met deze kwast zijn mijn neus en onder mijn lip, daarvoor is de kwast te dik. De kwast is zeer geschikt voor de grotere oppervlakten zoals je jukbeen, de kin en om diepte te creëren bovenaan je voorhoofd en naast je ogen. De haren van deze kwast zijn gemaakt van synthetische vezels. Synthetische vezels hebben geen haar schubben en dat zorgt er onder andere voor dat er geen/minder vuil achterblijft en dat de kwast makkelijker en sneller schoongemaakt kan worden.

real techniques

Je kunt de kwast gebruiken voor zowel poeder producten als de vaste producten (zoals bijvoorbeeld een concealer). Ikzelf gebruik hem enkel voor poeder producten en gebruik een andere kwast wanneer ik mijn gezicht contour met concealer. Hoewel ik na het contouren met concealer mijn gezicht wel af poeder en mijn jukbeenderen met deze kwast en een bronzer nog wat extra aan zet. Het ligt er maar net aan wat voor look ik wil maken. Wanneer ik eerst ga contouren met concealer dan ga ik naar een verjaardag of een feestje. Dat doe ik niet met mijn alledaagse make-up.

Wat ook fijn is aan deze kwast is dat je hem gewoon rechtop je tafel kunt neerzetten, dan rolt hij niet weg! Hij heeft een stevige steel.

Deze kwast kan ik absoluut niet wegdenken uit mijn kwasten stash. Wanneer ik mij opmaak dan gebruik ik deze kwast altijd. Zowel bij een simpele als bij een uitgebreide make-up look.

real techniquesreal techniques

Deze sculpting brush is te koop bij meerdere webshops. Ik heb deze gekocht bij Boozyshop. Momenteel kost deze kwast EUR 11,99. Klik hier voor een directe link naar de kwast.

De Stippling brush

De stippling brush is de perfecte kwast om je foundation aan te brengen. Deze kwast zorgt voor een mooi en egaal resultaat. Ik heb hem gebruikt met mijn favoriete foundation maar ook met BB creams, CC creams en foundations die ik heb getest/uitgeprobeerd. En deze kwast zorgt daadwerkelijk voor een optimaal resultaat. Hoe vervelend een foundation kan zijn (bijvoorbeeld doordat hij erg dik is en moeilijk smeert of juist heel erg dun is waardoor hij snel lekt), deze kwast zorgt voor een flawless resultaat. Je moet natuurlijk wel de juiste kleur foundation gebruiken. Smile.

real techniques

Ook deze kwast kun je rechtop zetten zodat hij niet van je tafel af rolt. Handig! Zo wordt ook je tafel niet vies omdat er altijd wat achterblijft op je kwast of omdat je nog niet helemaal klaar was en er nog wat van je product in de kwast zit.

Deze kwast is één van mijn twee favoriete kwasten voor het aanbrengen van mijn foundation. Ik heb er nog één, die heb ik een tijdje geleden gewonnen bij Koffietijd. Dat is een platte foundation kwast van het merk Maestro, dat is de nieuwe kwastenlijn die Mari van de Ven onlangs heeft gelanceerd. Klik hier voor meer informatie over de Maestro kwasten.

Sinds ik de Maestro foundation kwast heb, wissel ik die regelmatig af met de stippling brush van Real Techniques. Ik kan niet zeggen welke van de twee mijn favoriet is. Ze zijn beide namelijk erg fijn. Ik denk dat het enige verschil is – voor wat welke mijn favoriet maakt – is dat de stippling brush fijn is voor mijn gehele gezicht, hij zorgt super goed voor een egaal resultaat. En de foundation kwast van Maestro is iets preciezer op de plekjes bij de neus en onder de ogen. Ik gebruik die ook wel eens om bijvoorbeeld mijn concealer mee uit te smeren en dat laatste doe ik met de stippling brush niet.

ook van de stippling brush zijn de haren gemaakt van synthetische vezels.

real techniques

Deze stippling brush is te koop bij meerdere webshops. Ik heb deze gekocht bij Boozyshop. Momenteel kost deze kwast EUR 14,49. Klik hier voor een directe link naar de kwast.

Mocht je nog twijfelen over Real Techniques, dan hoop ik je met dit artikel overtuigt te hebben van de heerlijkheid van deze kwasten. Ik breng helemaal niets aan met mijn vingers, ik doe alles met kwasten. Ik heb er dan ook heel erg veel en van al die kwasten, high-end en low budget, is Real Techniques mijn absolute – betaalbare en duurzame – favoriet.
Wat is jou favoriete kwasten merk? Ken je deze kwasten al?
Nogmaals excuses voor deze LATE review.
XoXo
handtekening

 

Related posts

Leave a Comment