Ms. Top of the World Plus Size 2017

Persbericht

Dit jaar vindt de tweede editie van de Ms. Top of the World Plus Size verkiezingen plaats. Dit is een internationale Missverkiezing waarin Missen uit ongeveer 25 landen het tegen elkaar opnemen. De verkiezing wordt georganiseerd door Kristīne Lindenblate.

Top of the World

Ms. Top of the World Plus Size 2017

Na de eerste succesvolle editie vindt binnenkort de tweede editie plaats. National Director Carmen Morel is degene die voor de Benelux de Missen uitkiest, coacht en hen goed voorbereid op het Miss verkiezingsavontuur. Dit jaar gaat Evelien Schoeman uit Amstelveen Nederland vertegenwoordigen. Carmen Vollebregt uit Pijnacker gaat de Benelux vertegenwoordigen en Illanga Bel uit Rotterdam gaat Suriname vertegenwoordigen.

De Plus Size Missverkiezing is niet anders dan andere Missverkiezingen of schoonheidswedstrijden. Alle elementen die een Missverkiezing heeft, komen ook in de plus size editie aan bod (bijvoorbeeld ook badkleding waar door buitenstaanders vaak direct naar wordt gevraagd). Wat het grote verschil is met de verkiezingen is puur de kledingmaat. De kandidaten hebben minimaal maat 44 en maximaal maat 48. De lengte is minimaal 1.65 m. En de leeftijd is vanaf 18 jaar tot 36 jaar, uitzonderingen zijn in overleg met de organisatie eventueel mogelijk.

Tijdens Ms. Top of the World Plus Size verkiezing zijn er een aantal standaard onderdelen.

Onderdelen verkiezing

Het eerste onderdeel is de “fotoshoot in badkleding”. De foto’s die worden gemaakt zijn de foto’s die op de website worden geplaatst en waar vanaf de dag van de fotoshoot op kan worden gestemd wat meetelt voor de finale. Naast dat deze foto’s op de website worden geplaatst, worden ze op Facebook gedeeld. De kandidaten krijgen punten voor het aantal gratis “likes” en “shares” op Facebook en extra punten voor stemmen waarvoor is betaald (via bijv. Pay-Pal).

Naast deze fotoshoot zijn er meer onderdelen waar de kandidaten op beoordeeld gaan worden. Er is een “National Cultural Event”. Tijdens dit evenement dragen de kandidaten kleding die hun land vertegenwoordigt. Een herkenbaar kledingstuk. Er wordt een “talentenronde” georganiseerd waarbij de kandidaten aan de jury kunnen laten zien of horen waar zij goed in zijn.

Het “Personal Profile Interview” is tijdens een avond waarbij de kandidaten in een mooie avondjurk zichzelf zullen presenteren. Zij maken voorafgaand de Missverkiezing een filmpje over zichzelf en het land waar zij vandaan komen en bij het interview presenteren ze dit. En er is nog een “Cocktailevenement” waarbij kandidaten elkaar en de organisatie originele presentjes geven.

Gedurende de verkiezing

De verkiezing start op dag één met een welkomstdiner waarbij de kandidaten elkaar ontmoeten en de organisatie. Dagelijks oefenen de kandidaten het lopen voor de grande finale ook wel de ‘rehearsals’ genoemd. Er zijn leuke activiteiten, trainingen en er worden lekkere diners georganiseerd waarbij iedereen elkaar goed kan leren kennen en waarbij iedereen het gastland Singapore leert kennen. Voor de kandidaten is hun houding gedurende de hele verkiezing belangrijk, zij zullen vanaf het eerste moment worden geobserveerd door de jury. Echter weten ze pas op de finaledag wie de juryleden zijn.

De Grande Finale en Kroning

Per slot is er de finaledag, dit is op 12 november a.s. Tijdens deze grande finale lopen de Missen verschillende rondes met hun nationale outfit, badkleding en hun mooiste jurken aan. En na het lopen van de finalerondes vindt de kroning plaats. Er zijn zes kronen te verdienen door de kandidaten. De winnares van de “Main Crown” en goudkleurige sjerp krijgt de titel: “Ms. Top of the World Plus Size 2017”.

Daarnaast is er de 1e tot en met de 4e prijs met de titel: “Ms. Top of the World Plus Size 2017 – I” voor de titel “first runner up” en zo verder tot en met de titel “Ms. Top of the World Plus Size 2017 – IV”, oftewel de “4th runner up”. Zij krijgen allen een zilverkleurige sjerp. En er is een publieksprijs te winnen met de titel: “Ms. Top of the World Plus Size – Choice of People”. Daarnaast zijn er nog een aantal titels/sjerpen te winnen zonder kroon, met als voorbeeld, Ms. Photo”, Ms. Charity” etc.

Qua inhoud is de Ms. Top of the World Plus Size verkiezing dus zeker niet anders als dat andere Missverkiezingen zijn. En we willen deze Plus Size Missverkiezing meer onder de aandacht brengen. De vrouwen die hieraan meedoen zijn vrouwen die zelfverzekerd zijn, zij presenteren zichzelf en wie ze zijn. Het is een vooruitgang dat er nu ook een Missverkiezing bestaat voor vrouwen met rondingen, die voller zijn maar niet per definitie ongezond. Daar er aan de reguliere Missverkiezingen meestal slanke vrouwen meedoen. Deze verschuiving zien we steeds meer. Op de catwalk, in de bladen en nu ook bij de Missverkiezingen. Een hele positieve vooruitgang!

Kandidaten 2017

De kandidaten uit de Benelux hebben er zin in. Ze hebben allen hun eigen verhaal en motivatie om deel te nemen aan de verkiezing. Wilt u hen volgen dan kan dit via hun Facebookpagina’s:

Evelien Schoeman Nederland https://www.facebook.com/MsTop-of-the-World-Plus-Size-Netherlands-2017-Evelien-Schoeman-504940373038193/
Carmen Vollebregt Benelux https://www.facebook.com/Ms-Top-of-the-World-Plussize-Benelux-2017-Carmen-Vollebregt-140261009914463/?ref=page_internal
Illanga Bel Suriname https://www.facebook.com/Ms-Top-of-the-World-Plussize-Surinam-2017-Illanga-Bel-728090140725707/?ref=page_internal

2018

Het is de bedoeling vanuit de Nederlandse organisatie om volgend jaar voorverkiezingen te houden. De winnares zal in 2018 deelnemen aan de Ms. Top of the World Plussize 2018 International. De informatie hierover zal tegen het voorjaar 2018 bekend worden gemaakt.

De eerste editie in 2016

In 2016 (5 tot en met 10 juni 2016) werd er voor de eerste keer een Missverkiezing gehouden voor plus size vrouwen. De eerste internationale schoonheidsverkiezing voor plus size vrouwen ooit. Het gastland voor deze bijzondere eerste editie was Letland. Deze eerste editie was een groot succes en Ms. Fiona Tan Si Min uit Singapore won deze eerste verkiezing en kreeg de titel “Ms. Top of the World Plus Size 2016” en natuurlijk een prachtige kroon.

Ook Nederland nam deel aan de eerste verkiezing in 2016 die werd gehouden in Letland. De mooie Anastaciya Koptyeva (toen 26 jaar oud), Ms. Top op the World Plus Size Netherlands 2016, deed toen mee en zij won de titel Miss Charity Top of the World en ze werd gekroond met de titel Ms. Top of the World Plus Size 2016 – Choice of public”. Hier zijn wij als organisatie heel erg trots op.

De start van Ms. Top of the World en groei

In 2013 werd de allereerste editie van Ms. Top of the World gehouden. Deze werd toen georganiseerd door Mainots Vecvagarts, Kristīne Lindenblate en Liene Skulme uit Letland en de eerste editie vond plaats in Jurmala in Letland. Zij organiseren dit vanuit de foundation IntRiga World (non-profit). Alle donaties die zijn gedaan en het publiek dat heeft betaald om te stemmen gedurende de finale zijn gedoneerd aan een dierenasiel “The Good Home” in Yugla, Letland. De organisatie is non-profit en de winsten worden besteed aan een goed doel. Bij deze allereerste verkiezing deden vijftien verschillende landen mee.

Er zijn nu drie soorten verkiezingen ontstaan in de loop der jaren:

♥ De Miss (Ms.) Top of the World,

♥ Mrs. Top of the World, en

♥ Ms. Top of the World Plus Size.

Er was heel veel aandacht voor deze verkiezing waardoor het direct een succesvol (inter)nationaal concept werd. Het concept werd niet alleen in Letland een groot succes maar ook in de deelnemende landen.

Bij de Mrs. Top of the World editie in 2015 georganiseerd door Mainots Vecvagarts & Kristīne Lindenblate deden er 20 verschillende landen mee. In dat jaar deden er voor het eerst ook landen aan mee zoals Colombia, Turkije, Griekenland en Nepal. Deze verkiezing vond plaats vlak na de terroristische aanslagen in Parijs en daar werd gedurende de verkiezing regelmatig bij stil gestaan. In dit jaar deed ook de National Director van de Benelux – Carmen Morel – mee aan de verkiezing, zij won de titel “Mrs. Smile Top of the World”. Het aantal kandidaten uit verschillende landen groeit iedere verkiezing weer. Deze groei zien we nu ook gebeuren bij de plus size editie, er zijn meer landen die mee gaan doen in 2017.

Slogan

De slogan van de Ms. Top of the World is: “Beauty will save the World”. De achterliggende gedachte van deze slogan is dat schoonheid, zowel innerlijk als uiterlijk, kan bijdragen aan een positieve wereld.

De Ms. Top of the World verkiezingen staan voor glamoureuze verkiezingen met vrouwen op een hoog niveau. De kandidaten genieten van hun deelname, de competitie en zij werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. De vouwen die meedoen aan deze Missverkiezing laten aan de hele wereld zien wat schoonheid is. Daarbij staan ook het belang van elkaar helpen en van betekenis zijn voor een ander hoog in het vaandel bij de organisatie.

Gegevens organisatie

National director Benelux Carmen Morel cnlmorel@hotmail.com
Binnenkort online http://topoftheworldevents.com/ Website in aanbouw
Organisatie Top of the World Kristīne Lindenblate info@topoftheworld.lv
Website Ms. Top of the World  http://topoftheworld.lv/en/index
Facebookpagina Ms. Top of the World https://www.facebook.com/MrsTopOfTheWorld/

 

Bewaren