Who am I?

Hey jij!

Leuk dat je op mijn stukje internet terecht bent gekomen. Welkom!

Ik ben Olivia, of nou ja dat is mijn pseudoniem. Velen kennen mijn echte naam wel maar ik wil niet dat mijn naam gelinkt wordt aan mijn persoonlijke blog bij internet zoek resultaten De reden daarvoor is omdat ik soms persoonlijke artikelen schrijf. In deze digitale wereld ben ik nu van mening dat ik mijn persoonlijke zaken met het oog op de toekomst liever schrijf onder een pseudoniem.

Ik ben in 2014 gestart met deze blog om van mij af te schrijven toen ik ziek werd. Ik moest mijn frustraties, vragen, onzekerheden en alles wat met ziek zijn te maken had kwijt en ik zocht lotgenoten contact (wat ik ook heb gekregen, top dames!). Inmiddels ben ik chronisch ziek en kan ik beter dealen met al die zaken die erbij kwamen kijken. Ik heb beauty gekoppeld omdat ik dat erg leuk vond en het heeft mij uit een dip gehouden of laten we zeggen, het helpt mij wanneer ik mij goed verzorg om een beter en positiever beeld van mezelf te hebben. Niet die zieke grauwe ogen maar met een beetje concealer en een wit oogpotlood een frisser gezicht. Naarmate de tijd verstrijkt ergerde ik mij aan de artikelen die ik schreef toen ik nog zoekende was naar mijn schrijfstijl, de veel te persoonlijke verhalen en wilde ik een en ander professioneler aanpakken. Daarom zit mijn blog nu in een overgangsfase. Ik ben her en der artikelen aan het weghalen en ik ben bezig met wat nieuwe categorieën over dingen die mij meer aanspreken. Deze about me pas ik nog aan als het is naar wens dus dan zul je hier een nieuwe tekst zien ;).

Wie ben ik dan?

Olivia, 31 jaar levenservaring! Ik ben samen met de liefste man van de wereld in Amstelveen. We hebben een heerlijk lief hondje Maily. En we hopen op gezinsuitbreiding ergens in 2018 misschien als dat medisch gezien allemaal kan, mag en mogelijk is…

ik

Ik hou van schrijven, ben me steeds beter aan het ontwikkelen met fotografie (ik heb een Nikon D5100 met verschillende lenzen, statief en lampen), lees graag, kijk graag een film maar liever nog een serie. Als de energie er is hou ik ervan om uitgebreid te koken. Dat is er niet zo van gekomen sinds ik ziek ben. Ik kook wel maar de makkelijke dingen die niet teveel tijd kosten. Verder ben ik graag creatief bezig, sieraden en kaarsen maken, ik teken graag en ik vind het leuk om meubeltjes op te knappen en om dingen te beschilderen.

Wat heb ik dan?

Ik treed niet teveel in detail maar ik heb een ongeluk gehad in het buitenland waar iets is fout gegaan in mijn rug. Bij een tweede val enkele weken later kon ik ineens niet meer lopen. Ik heb een functionele neurologische stoornis met paraparese (verlamming), met een zware burn-out die zich uit in conversie. Ik ben vijf maanden opgenomen geweest in een revalidatiecentrum en daarna heb ik maanden lang poliklinische therapie gehad en inmiddels kan ik korte afstanden lopen ondanks dat ik geen gevoel heb in mijn voeten en benen. Ik heb het chronisch vermoeidheidssyndroom, pseudo-epilepsie en nu zijn er nog een aantal dingen in onderzoek (reumatische klachten, spier verkrampingen en een abnormaal hoge hoeveelheid witte bloedcellen). Ik start in 2018 met een nieuw revalidatietraject in het VUmc.

Door al het bovenstaande kan ik je niet beloven dat er artikelen online komen op een bepaalde dag of tijd. Ik schrijf wanneer ik dat kan, wil en soms doe ik lang over het schrijven van één artikel omdat ik niet lang achter de laptop kan zitten. Ook de verkrampingen in mijn handen zorgen voor beperkt schrijven.

Ik hoop dat je terugkomt en vind het leuk al je een reactie achterlaat bij een artikel!

XoXo Olivia

wpid-img_20150406_214359

Bewaren

Bewaren

Bewaren

9 Thoughts to “Who am I?”

 1. Dapper, Olivia! Ik ga je volgen.

 2. Jeetje, wat een verhaal en wat een weg heb jij nog te gaan. Ik ben blij dat je in elk geval nog de spirit hebt om alles weer te willen en kunnen doen, jij komt er wel, one way or another!

  X

  1. Dank je wel. Ik doe mijn best! Deze blog helpt mij doordat ik dingen van me kan afschrijven en daarnaast ook mijn zinnen kan zetten op andere dingen zodat ik juist even vrolijk kan worden van beauty etc… XoXo Olivia

   1. So far, you’re doing great, zodra ik wat meer tijd heb, ga ik je up close and personal even op mijn gemak doornemen, maar het kan zijn dat dit pas na het weekend wordt 😉

    1. Dank je. Zijn best veel artikelen hoor hihi! XoXo Olivia

 3. Bruno

  Gewoon jezelf blijven en je hartje volgen.

  Aum Shanthi

  1. I allways will! Thanks! XoXo Olivia

Leave a Comment